Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Blénessy Jenő bácsi 101 éves

Baricz-Tamás Imola 2017. március 13., 23:13
HIRDETÉS

Blénessy Jenő bácsit 101. születésnapján, hétfőn kora délután köszöntöttem fel. Feleségével vidáman fogadott Gyergyószentmiklós egyik legidősebb embere. Otthonukban jó hangulatban töltöttem el egy szűk órácskát, a beszélgetésünkbe Jenő bácsi felesége, Erzsike néni is bekapcsolódott.

Blénessy Erzsébet és Blénessy Jenő 64 éve szeretetben, tiszteletben Fotó: Baricz Tamás Imola

A 101. születésnapon, március 13-án kávékrémlikőrrel koccintottunk. Mindenről szó esett, fogságról, a város gondjairól, Trianonról, kommunizmusról, fiatalságról, gyerekekről, unokákról és arról is, hogy 64 esztendeje elmúlt, hogy házasságban élnek. Mint mondták,

a házasságuk titka az egymás iránti szeretet, a tisztelet, hűség, kitartás, az egymás iránti gondoskodás.

HIRDETÉS

Jenő bácsi Vörösmarty Mihály Keserű pohár című verséből is idézett.

Ezen az ünnepen unokák, menyecskék köszöntötték Jenő bácsit. Tavaszi virágok díszítették az idős házaspár otthonát, akik az élet nehézségeit méltósággal, türelemmel viselik.

Ami van, azt kell elviselni, jól vagyok, mert ha morgok, az csak nekem rossz, úgy fogadom el az életem, ahogy van

– mondta Jenő bácsi, és bár nem bosszankodva, de arról is szólt, hogy visszatért fiatalkori betegsége. „Valamikor volt gerincsérvem, s vagy ötven évig elfelejtettem, s most újra jelentkezett, lehet, hogy a fürdéskor megfáztam, s most előállt, de hát remélem, alábbhagy” – mondta mosolyogva Jenő bácsi, és egy verssel is megajándékozott.

HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS