Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Folytatódik a Meleg ételt a rászolulóknak program

Antal Erika 2020. május 18., 15:18

Százharminchárom családnak 3298 adag levest és kenyeret adott át a Meleg ételt a rászorulóknak program hat önkéntese április 3. és május 15. között.

Folytatódik a Meleg ételt a rászolulóknak program
galéria
Fotó: Haáz Vince

Marosvásárhelyen, Marosszentgyörgyön, Marosszentkirályon és Csejden eddig 204 gyermekhez, 33 idős emberhez, 6 fogyatékkal élő személyhez, 4 hajléktalanhoz és 19 munkanélkülihez jutott el az ebéd – tájékoztatott Koreck Mária, a Divers Egyesület elnöke.

Azonban a rászorulók helyzete a kijárási tilalom feloldását követően sem javult, a meleg étel adományra továbbra is szükség van, ezért kérik a szervezők, hogy aki teheti, segítsen a napi tányér tartalmas leves és szelet kenyér előteremtésében. A támogatásra elsősorban a jövedelem nélküli, gyermekes családok számíthatnak, különösen az egyedülálló szülők és a jövedelem nélküli idősek, illetve azok a kisgyermekes családok és idős személyek, akiknek jövedelme családtagonként nem több mint 300 lej. Az idős és beteg személyek esetében a jövedelmet a gyógyszerek árának leszámításával állapítják meg.  

Aki segítségre szorul, a 0265-311727-es telefonszámon jelezheti igényét a meleg ételre, valamint ugyanitt lehet élelmet, vagy pénzadományt felajánlani. A pénzt a  Divers Egyesület (Asociatia Divers) számlaszámára is lehet utalni: RO52CECEB00030RON0362124, illetve online ezen és ezen az oldalon. 

Az, aki napi menüt rendel az Alpha Konyhától a 0742-294495 telefonszámon (egy menü ára 14 lej), hozzájárul a rászorulók étkeztetéséhez.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat