HIRDETÉS

Feljelentés és cáfolat a Marosvásárhelyi Rádiónál

Gáspár Botond 2017. május 17., 14:11
HIRDETÉS

A Marosvásárhelyi Rádió menedzsere feljelentette az illetékes hatóságoknál az ellene nyílt levélben különféle vádakat megfogalmazó korábbi versenytársát. Továbbá Lavinia Nicoleta Ghișa cáfolja Ioan Chiorean állításait.

Konfliktusos hangulat a rádiónál. Archív Fotó: Boda L. Gergely

A marosvásárhelyi regionális rádióstúdió nemrég versenyvizsga során kinevezett menedzsere, Lavinia Nicoleta Ghișa hazugnak, hamisnak nevezte Ioan Chiorean ellene felhozott vádjait. Továbbá az intézményvezető lapunkat arról tájékoztatta, hogy az említett személy által a köztérben az ellene és az intézmény ellen irányuló hamis vádak és rágalmazó kijelentések miatt

feljelentést tett az illetékes hatóságoknál.

HIRDETÉS

A Marosvásárhelyi Rádió menedzseri tisztségéért kiírt több szakaszos versenyvizsgát idén február és április között rendezték, a négy jelölt közül a végső, Bukarestben megtartott szóbeli interjúra már csak Lavinia Nicoleta Ghișát hívták be, aki elnyerte a funkciót. Az eredményhirdetést követően Ioan Chiorean, aki szintén megpályázta az igazgatói állást, nyílt levelet tett közzé, amelyben tiltakozott a versenyvizsga menete és kifejlete ellen.

Lavinia Nicoleta Ghișa hivatalosan is cáfolta az ellene felhozott vádakat, továbbá leszögezte, kizárólag ebben a témában többé nem tesz olyan nyilatkozatot, amely zavarhatja az érintett hatóságok tevékenységét. „Hozzáteszem, hogy én személy szerint tényeket jeleztem, és nem személyekre hívtam fel a figyelmet, kivéve a nevezett Ioan Chioreant. A Maros megyei személyek által aláírt és Ioan Chiorean által közzétett átirattal kapcsolatban nem lehet eltekinteni attól, hogy a kezdeményező rádiós újságíróként rossz fényben tünteti fel az aláírókat, miszerint ők elégedetlenek lettek volna és érdeklődést mutattak volna a menedzseri tisztség iránt a verseny időszakában. Ez a vonatkozás nyilvánvaló, hiszen a szerző magyarázatként megerősíti, hogy bizonyos személyek támogatását élvezte, annak ellenére, hogy a törvény és a versenyszabályzat ezt nem írja elő. Véleményem szerint azzal, hogy Ioan Chiorean a saját hamis és becsmérlő kijelentéseihez csatolta a szóban forgó közös levelet, eltorzította és szándékosan felerősítette az üzenet tartalmát” – tájékoztatott Lavinia Nicoleta Ghișa, a Marosvásárhelyi Rádió menedzsere.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS