Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Esőre lehet számítani a csíksomlyói pápalátogatás napján

Iszlai Katalin 2019. május 31., 12:32 utolsó módosítás: 2019. május 31., 12:33

Változékony időjárásra számíthatnak a zarándokok Ferenc pápa csíksomlyói látogatásakor – tájékoztatott megkeresésünkre a Szeben megyei regionális meteorológiai központ ügyeletes meteorológusa.

Elég valószínű, hogy lesz eső szombaton Csíksomlyón. Archív Fotó: Kristó Róbert

Már péntek éjszaka esőzések várhatók, a szombatot pedig erősen kiszámíthatatlan időjárás jellemzi majd, a napsütés mellett többször várható jelentős mennyiségű csapadék, zápor, zivatar. Utóbbiakat jégeső is kísérheti, sőt villámlásokra is lehet számítani. A meteorológus kiemelte,

egész nap biztosan nem fog esni, de nagy valószínűséggel többször is elered majd az eső.

Szombat reggel 6–7 órakor 10 Celsius-fok körül alakul a csúcshőmérséklet, amely a déli órákra 22–23 Celsius-fokra emelkedik.

HIRDETÉS

Közben a pápalátogatásra összeállított minisztériumok közötti biztonsági bizottság újabb közleményében azt tanácsolta a zarándokoknak, hogy mindenképp vegyék figyelembe a meteorológiai előrejelzéseket, és annak megfelelően öltözködjenek.

Ha pedig szélsőségesre változna az időjárás, távolodjanak el a fáktól, villanyoszlopoktól és reklámtábláktól a balesetek elkerülése érdekében.

Végül azt javasolják, hogy ha valaki bármilyen sürgősségi esetet észlel, azonnal értesítse a helyszínen lévő szakembereket a kilenc mentőpont valamelyikénél, vagy tárcsázzák a 112-es egységes segélyhívószámot.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS