HIRDETÉS

Egyelőre csak „foltoznak”, de hamarosan építőteleppé válik a város egy része

Simon Virág 2018. június 18., 17:58
HIRDETÉS

A közbeszerzési eljárás miatt csak július második felében lesz nagyméretű utca- és járdajavítás Marosvásárhelyen.

Fotó: Haáz Vince

Az idei költségvetésben több mint 4 millió lejt hagytak jóvá erre a célra, s ahogy korábban Makkai Gergely alpolgármester fogalmazott,

építőteleppé fog változni a város.

Addig csak kisebb foltozásokat, aszfaltozásokat végeznek Marosvásárhelyen.

Az esős, nedves idő ellenére Marosvásárhelyen több helyen megjelentek a munkagépek, és aszfaltoznak, járdákat javítanak. Az idei költségvetés elfogadásakor Makkai Gergely alpolgármester azt nyilatkozta, hogy idén nagylélegzetű infrastrukturális beruházások lesznek a városban, sok utcát, járdát, parkot fognak felújítani, s lesz olyan időszak, amikor építőtelep lesz a városban.

HIRDETÉS

Lapunk kérdésére hétfőn Makkai Gergely elmondta, hogy egyelőre csak kisebb munkálatokat végeznek, csak ott aszfaltoznak, toldanak-foltoznak, ahol nagyon szükséges, hiszen a közbeszerzési eljárás még nem járt le. Az alpolgármestertől megtudtuk, hogy a hosszas eljárás miatt csak hónap végén tudják megkötni a kivitelezővel a keretegyezményt, amely majd tartalmazni fogja azokat az utcákat és útszakaszokat, körforgalmakat és járdákat, ahol felújítások lesznek. Makkai elmondta, hogy

előre láthatóan július második felében lesz egyszerre több helyen is építőtelep a városban, s lesznek kisebb-nagyobb forgalomkorlátozások.

Az idei költségvetésben szereplő adatok szerint biztos dolgozni fognak a Victor Babes, a Dózsa György, az Éden, a Dobrogeanu Gherea, a Kishegyszőllő, a Magurei, a Legelő, a Felszabadulás, a Tudor Vladimirescu és a Március 8 utcában.

Fotó: Haáz Vince

Makkai Gergely korábban kifejtette, hogy a szívügyének tekinti a Székelykakasd felé vezető Március 8. utca ügyét, s ennek leaszfaltozása benne van az idei költségvetésben. Azt is elmondta, hogy sok technikai nehézségre derült sor a terv elkészítésekor, de idén véget ér az ott élők, ott dolgozók kálváriája, s meglesz az út.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS