Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Csíkszentgyörgyi kisfiú műtétjét támogatják a motorosok

Kömény Kamilla 2018. augusztus 29., 19:07 utolsó módosítás: 2018. augusztus 29., 22:35
HIRDETÉS

Szájpadhasadékkal született hét éves csíkszentgyörgyi kisfiút támogatnak a Székely Motoros Összefogás klubjai. Segítségük által jövő héten Magyarországon megműtik a fiúcskát, akinek rehabilitációja Csíkszeredában zajlik majd.

Tankó Tamás és édesanyja a jótékony motorosok és iskolaigazgató körében Fotó: Gecse Noémi

Az előző évekhez hasonlóan idén is segítségre szoruló gyermek támogatására fordítják a Székelyföldi Jótékonysági Motorostalálkozó és Rockfesztivál bevételének egy részét ‒ még úgy is, hogy az esős időjárás miatt idén nem volt jövedelmező a rendezvény. Idén a Székely Motoros Összefogás ‒ a marosvásárhelyi Auld Cut M. C., a kézdivásárhelyi Flagellum Dei M. C., a székelyudvarhelyi Independent Eagles M. C., a kászoni KMB Motors M. C., a csíkszeredai Rebel Wolves M. C. és a szászrégeni Sons of Attila R. C. ‒ motoros klubjai közül a kászoniak dönthették el, hogy a kinek a megsegítésére fordítanak pénzt.

Az előzetes egyeztetések alapján szerdán délután három kászoni motoros ‒ András Zoltán, Lázár Lajos, Balázs Lajos ‒ a jelenlétünkben találkozott a kiválasztott csíkszentgyörgyi kisfiúval és édesanyjával, valamint a szintén közreműködő helyi iskolaigazgatóval.

Műtét jövő kedden

Ahogy a hatgyermekes édesanyától, Katalintól megtudtuk, a hét éves Tankó Tamás szájpadhasadékkal született, s habár még csecsemő korában meg kellett volna műteni, ez sajnos nem történt meg, mivel nem volt rá lehetőségük. Idén Tomika tanítónője, Csedő Magdolna vitte el a fiút, hogy a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat orvosai megvizsgálják, s kiderüljön, hogy az időközben súlyosabbá vált problémán lehet-e még segíteni. Mivel akkor biztató választ kaptak, a székelyföldi motorosok pedig felkarolták az ügyét, így mintegy hónapja Magyarországra utazhatott a fiú édesanyjával, hogy a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Fül- Orr- Gégészeti Osztályának osztályvezető főorvosa Katona Gábor megvizsgálja.

A vizsgálat után előírták a műtétet szeptember 4-ére, így már a hétvégén újra kiutaznak, hogy felkészülhessenek a beavatkozásra.

HIRDETÉS

Rehabilitáció itthon

Kopacz Edwárd, a csíkszentgyörgyi Gál Sándor Általános Iskola igazgatója azt is megjegyezte, hogy a buszjegyeket már megvásárolták, továbbá megbeszélték azt is, hogy ki fogadja a családot Magyarországon, hol lesznek elszállásolva és ki segíti őket a kórházban való boldogulásban. András Zoltán, a KMB Motors M. C. tagja érdeklődésünkre elmondta:

egy, a Gyulafehérvári Caritasnál dolgozó ismerősük segítségével választották ki, hogy kit támogassanak az alcsíki segítségre szoruló gyermekek közül.

Minden a műtéttel járó elszámolható költséget a jótékonysági motorostalálkozóból erre a célra elkülönített összegből állnak, illetve abból a pénzből, ami a Steel Riders Motoros Egyesület egyik tagja által felajánlott motorbicikli árából származik.

Az esetlegesen felmerülő pluszköltségekre a tervek szerint az iskola tantestülete és a gyermekek közösen gyűjtést szerveznek majd.

Emellett Izsák Csaba, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának szájsebész szakorvosa is felajánlotta segítségét a műtét utáni rehabilitációhoz – ismertették az érintettek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS