HIRDETÉS

Jelképes sorsvállalás a nélkülözőkkel

Iochom Zsolt 2013. október 11., 20:50 utolsó módosítás: 2013. október 12., 08:52

Erdély több településéhez hasonlóan Csíkszereda idén is bekapcsolódott a Gyulafehérvári Caritas nagyszabású szolidaritási akciójába, péntek este több százan gyújtottak gyertyát a rászorulókért a Szabadság-téren.

Fotó: Iochom Zsolt

Románia egyik leglátványosabb szolidaritási akciója, amelyet idén Erdély tizenhat településén szerveztek meg, arra hivatott, hogy megmutathassuk látható módon is: nem akarunk közömbösek lenni a nehéz sorsú társaink iránt.

„A tavaly 35 407 lej gyűlt össze, amelyből mintegy hatszáz családnak vagy idős személynek tettük szebbé a karácsonyát. Csíkszereda ehhez az összeghez 5516 lejjel járult hozzá” – tudtuk meg  Endes-Ábrahám Ibolyától, a Gyulafehérvári Caritas munkatársától.

Demeter Zsuzsa, a Gyulafehérvári Caritas fogyatékkal élőket támogató programjának vezetője ismertette az 1998-ban Franciaországból elindult kezdeményezés lényegét, amelyhez 2009-ben csatlakozott a Gyulafehérvári Caritas. „Igazán jót tenni csak együtt lehet, összefogva. Valamennyi gyertyaláng egy nehéz sorsú ember kérése és reményének a fénye. Egy szimbolikus segítő kéz egy szükséget szenvedő embertársunk felé”– hangsúlyozta Demeter Zsuzsa.

A gyertyákat Tamás József püspök áldotta meg, aki együtt imádkozott a jelenlévőkkel. „Az adakozás igen nagy örömet tud szerezni az embernek. Jobb adni, mint kapni” – emlékeztette a megjelenteket imájában. A jelképes adományokból idén is élelmiszercsomagokat készítenek, amelyet karácsony előtt a Caritas munkatársai és önkéntesei fognak elvinni a nehéz sorsban élő családoknak, hogy bár egy kis időre könnyítsenek ezen családok életén.

Idén a tizenhat helyszínen összesen 41574 lejt adományoztak, Csíkszeredában 880 résztvevő jóvoltából 6219 lej gyűlt össze.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS