HIRDETÉS

Az év szakeseménye Tusnádfürdőn

Pinti Attila 2013. szeptember 29., 18:40

A köz- és magánszféra közötti együttműködéssel fellendíthető turizmusról tartottak kétnapos konferenciát Tusnádfürdőn. A hétvégi eseményen jelen volt a turizmusért felelős tárca nélküli miniszter is.

Fotó: Veres Nándor

Maria Grapini, a kis- és középvállalkozásokért, illetve turizmusért felelős tárca nélküli miniszter, valamint Răzvan Filipescu, az Országos Turisztikai Hatóság (ANT) elnökének jelenlétében köszöntötte a részvevőket pénteken Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere. Beszédében kiemelte, „a kincsekben bővelkedő térségben rejlő lehetőségek kiaknázása ugyan folyamatban van, de a további, nélkülözhetetlen beruházások megvalósítása – illetve befejezése – hiányában még körülményes a vendégek idecsalogatása”.  Jean Adrian Andrei, Hargita megye prefektusa szintén az ásványkincsek gazdagságát és a környezet szépségét méltatta, „befektetés-botlasztónak” ítélve viszont az infrastruktúra állapotát. „Az ennek javítására irányuló állami beruházásokkal lehetséges csak a változtatás” – hangsúlyozta.

„Fantasztikus potenciál a környékben”

„Fantasztikus potenciál rejlik nemcsak Tusnádfürdőben, hanem az egész környékben” – vélte Nicu Rădulescu, a Romániai Gyógyfürdők Szövetségének (OPTBR) elnöke. Felhívta viszont a figyelmet, hogy a befektetések kizárólag akkor lehetnek sikeresek, ha az önkormányzat mellett a helybéliek is felkarolják az ügyet. „Fontos beruházás végére teszünk Tusnádfürdőn pontot. Elég volt az eddigi siránkozásból, most látszik a haladás” – utalt az elnök az ötmillió euróból felépült élményfürdőre, amelyben öt medence, továbbá masszázsszalon, sószoba, többfajta szauna és mofetta kapott helyet.

A felszólalások végén Albert Tibor rövid bemutatót tartott a város turisztikai látványosságairól, a szálláslehetőségekről, szabadidős tevékenységekről és beruházásokról. „Reménykedek benne, hogy az új élményfürdő meg fogja duplázni a turistáink számát” – emelte ki.

A nap folyamán a Romániai Gyógyfürdők Szövetsége, a Romániai Turisztikai Települések Országos Szövetsége és a Gazdasági Minisztérium közötti együttműködés szorosabbra fűzéséről is tárgyaltak. A megbeszélés során elhangzott, a befektetési piac hosszú távon csak akkor maradhat életképes, ha központosított pénzelosztás helyett az egyes területek sajátos igényeinek figyelembe vételével, magánberuházók bevonásával hoznak fejlesztéssel kapcsolatos döntéseket. Szombaton a konferencia részvevői a Mohos-tőzegláphoz látogattak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
6 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS