HIRDETÉS

A városban élőkért imádkoztak

Rédai Botond 2013. október 12., 21:38 utolsó módosítás: 2013. október 13., 09:19

Tegyünk tanúságot a város és Isten iránti szeretetünkről – ezekkel a szavakkal bocsátották útjukra szombaton reggel a Csíkszeredában harmadik alkalommal megszervezett Élő Rózsafüzér zarándoklat-résztvevőit.

Fotó: Veres Nándor

 A csíktaplocai Mindenszentek-plébániatemplom volt a kezdőpontja annak a zarándoklatnak, melynek során immár harmadjára fűztek rózsafüzért a megyeszékhely köré, imával és énekszóval ölelve át a várost. Indulás előtt Czikó László taplocai plébános áldotta meg a zarándoklatot és annak résztvevőit.

 „Tegyünk tanúságot a város és Isten iránti szeretettről. Fontos, hogy minél több ember megismerje a Szűzanya szeretetét, és főleg azt a könyörgést, amelyet mindvégig tesz Isten felé, hogy az emberek békében, szeretetben éljenek és szolgálják egymást. Tulajdonképpen ez volna a mai Rózsafüzér zarándoklatnak a célja, hogy megismerjük Istent, szeressük őt és neki szolgáljunk” – fogalmazott rövid köszöntőjében a plébános, majd az áldás után harangszó kíséretében bocsájtotta útjukra a híveket.

 A zarándokok tizenhat kilométeres útjuk során imádkoztak a városért, a városban és környékén élő valamennyi emberért és a családokért. Mint azt a szervezők már korábban hangsúlyozták, azért imádkoznak, hogy omoljanak le azok a falak, amelyek a város és a környék lakóit Istentől, egymástól és a boldogabb élettől elválasztják. „Ezzel a békés, jókedvű, imádságos együttléttel egy lépést teszünk egymásért, a világért és Krisztus egyházáért. Ez a város és környéke a mi földi otthonunk, az itt megtett zarándokút segít találkozni egymással és Jézussal!” – olvasható ebből az alkalomból kiadott zarándokfüzetben.

A „rózsafüzér” első állomása  - melynek során nőszövetségek, cserkészek, családos közösségek vezettek egy-egy szakaszt imával, lelki programmal – a központban található Szent Kereszt-templom volt, majd a csíkzsögödi Szent Háromság templomnál, illetve a Szent Ágoston plébániatemplomnál valamint a csíksomlyói kegytemplomnál köszöntötték a városi zarándokokat. A csíksomlyói Szent Péter és Pál-templom érintésével ért vissza az esti órákban a zarándoksereg a csíktaplocai istenházához, ahol szentmisével zárták az imádságos együttlétet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS