HIRDETÉS

Bálba öltöztetett köszönet, hála

Pethő Melánia 2010. október 24., 23:50 utolsó módosítás: 2010. október 25., 19:51

Negyedik alkalommal szervezték meg szombaton a gyergyószentmiklósi Muskátli vendéglőben az immár hagyományosnak mondható Esélybált. A sérült gyerekekkel foglalkozó Esély Alapítvány eképp köszönte meg támogatóinak az együttműködést. A bálon szülők, gyerekek, támogatók és segítők egyenragú emberekként voltak együtt, egy nagy családként szórakoztak.

Fotó: Pethő Melánia

„Mindannyiunk számára fontos, hogy esélyt kapjunk egy teljesebb életre. Az esély bennünk és közöttünk van: találkozásainkban, a közös ünnepléseinkben, abban, ha egymás felé tudunk fordulni, meg tudjuk nyitni szíveinket, túl tudunk lépni gátlásainkon, előítéleteinken, hibáinkon, mások hibáin – fogalmazott a szombati Esélybál megnyitóján dr. Márton András, a Gyulafehérvári Caritas igazgatója, a bál védnöke. A székelyhon.ro-nak adott nyilatkozatában a Caritas vezetője elmondta, az általa irányított szervezet az Esély Alapítvány megkeresésére egy éve vonta kötelékébe a 2002 óta működő, halmozottan sérült és mozgáskorlátozott gyerekek, fiatalok fejlesztését segítő Esély Programot.

Fotó: Pethő Melánia

„Egy hiánypótló igyekezet áll az Esély Alapítvány tevékenysége mögött. A különleges szükségeletekkel élő gyermekeknek a kérdése országszinten megoldatlan. Nagyon sok szülő csak azért vándorol külföldre, mert a gyermeke, akinek épp egy sajátos szükséglete van, ezt nem kaphatja meg itthon. Az Esély Alapítványnak, Pupák Zsuzsának és csapatának köszönhetően egy heroikus munka folyik már évek óta Gyergyószentmiklóson” – méltatta a gyergyói csapat tevékenységét dr. Márton András, hozzáfűzve, a Caritas más településeken is működtet hasonló programokat, amiket a jövőben bővíteni szeretnének.

Fotó: Pethő Melánia

A szombati rendezvény résztvevői betekintést nyerhettek a foglalkozásokba – Pupák Felméri Zsuzsa programvezető irányításával egy, a mozgás és ritmus ötvözésével végzett, sajátos gyógytorna-foglalkozás elemeit nézhették meg, ugyanakkor egy zenés fejlesztő műsort is figyelemmel követhettek. A rövid bemutató után elkezdődött a hajnalig tartó mulatság – a jó hangulatú bálon sérült gyerekek, szüleik, a meghívottak és az alapítvány közössége egy nagy családként ünnepelt.

Fotó: Pethő Melánia

A negyedik alkalommal szervezett Esélybál első kiadását 2007-ben tartották. A 14 éves Alapítvány programjai által nagyon sok sérült fiatalnak segített az évek során. A 2002-ben indított Mosoly földje program keretében felvállalták, hogy segítenek a sérült gyerekek és családjaik életének teljesebbé tételén. A fejlesztő- és gyógytorna foglalkozások sokuknak segítettek könnyebbé tenni a mindennapokat. Az alapítvány az évente megszervezett bálok alkalmával mond köszönetet mindazoknak, akik méltányolják és támogatják tevékenységeiket.

Az Esély Programban jelenleg 23 halmozottan sérült gyerek fejlesztésével foglakoznak és 20–25 mozgásában korlátozott fiatal számára tartanak gyógytornát.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS