HIRDETÉS

A nap, amely a szárhegyi gazdákról és a káposztáról szól

Gergely Imre 2017. október 12., 19:00
HIRDETÉS

A szárhegyi gazdák nagy napja jön szombaton, amikor egész évi munkájuk eredményét ünneplik.

Fotó: Balázs Katalin

„A Szárhegyi Káposztavásár és Fesztivál már nemcsak az országosan egyedüli márkanévvel védett káposztáról szól. A jó minőségű, vékony levelű káposztánk megismerése, az abból készült ételek kóstolgatása, és a minőségi turizmus összefonódása a hagyományos ételekkel: ez a rendezvény alapgondolata. Ráadásnak Szárhegy szépsége, a szórakoztató programok, mind növelik a fesztivál színvonalát. Meg kell kóstolni a szárhegyi káposztát, meg kell ismerni Szárhegyet, az itteni embereket” – fogalmaz Lukács Géza, a Szárhegyi Káposztatermesztők Egyesülete vezetője.

Az esemény péntek este táncházzal indul, majd szombat délelőtt a Cárinában folytatódik a tényleges munkával, a káposztafejek vágásával, hogy aztán a vásártéren és annak környékén alakuljon ki a jó hangulatú mulatság.  De ezúttal nem a zenés kikapcsolódás a leglényegesebb.

HIRDETÉS

Fotó: Balázs Katalin

Ez nem egy zenés fesztivál, hanem egy olyan nap, ami a gazdákról szól. Ez az az alkalom, amikor nem szórakozni vágyó vendégeket várnak, hanem azokat, akik a hordóikba a legjobb, tehát a szárhegyi káposztát szeretnék eltenni. Itt és most megvásárolhatják ezt

– fogalmaz Danguly Ervin polgármester. A káposztafejek mellett még persze egyéb terményeket is kínálnak e napon, zöldséget, pityókát és mindent, ami a falu földjeiről, kertjeiből származik.

Jó alkalom ez arra is, hogy a falu ismét megmutassa értékeit, a testvértelepülések küldöttségeit is várják.

Persze ezen a napon lesz mód a kikapcsolódásra, szórakozásra is, gyermekeknek és felnőtteknek is adódnak színvonalas programok. Ezek közül kiemelkedik Kegye János pánsípművész koncertje. A művész neve nemcsak Európában, hanem világszerte ismert.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS