Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

A korrupció megelőzéséről tanulnak a Maros megyei diákok

Antal Erika 2019. október 08., 14:48

Mit tehet az, akitől kenőpénzt kérnek egy hivatalban? Hová fordulhat, akitől „egy kis figyelmességet” várnak? Mi a kötelessége annak, aki korrupcióval találja szemben magát? Ezekre és ilyen jellegű kérdésekre ad választ az a rendőr, aki maros megyei iskolákban beszél a törvényekről, azok tiszteletben tartásáról, arról, hogy miért kell és miért fontos, minden körülmények között tisztességes maradni.

A korrupció megelőzéséről tanulnak a Maros megyei diákok
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Gecse Noémi

A Maros Megyei Rendőr-főkapitányság korrupcióellenes részlege október és december között különböző tevékenységeket, előadásokat, beszélgetéseket szervez a megye iskoláiban a korrupció megelőzésének fontosságáról. Ahogy Bogdan Machedon főbiztos, a korrupcióellenes rendőrség vezetője a sajtónak nyilatkozva elmondta, fontosnak tartják a fiatalokkal megismertetni a törvényeket, a jogaikat, illetve a kötelességeiket.

 

Fontos, hogy tisztában legyenek azzal, hogy mit tehetnek, ha olyan esettel találkoznak – akár mint érintettek, akár, mint szemtanúk –, amikor egy hivatalnok, állami alkalmazott, vagy más befolyásos személy pénzt, vagy más juttatást szeretne kapni azért a munkáért, aminek elvégzése egyébként is a feladatai közé tartozik. A Maros Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködésben a tanfelügyelőséggel valamennyi iskolai meghívásnak eleget téve tart kerekasztal-beszélgetéseket, előadásokat a témában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat