Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

A Béres Csepp feltalálójáról készült filmsorozat indul a Duna Televízión

MTI 2019. március 20., 11:46 utolsó módosítás: 2019. március 20., 11:48
HIRDETÉS

Béres József (1920–2006) élettörténetét bemutató sorozatot tűz műsorra szombattól a Duna Televízió Cseppben az élet címmel.

Fordulatokban gazdag, izgalmas sorozatot ígérnek Fotó: Médiaklikk

A szombat esténként fél tíztől látható filmsorozat négy része mintegy tíz évet ölel fel a hatvanas évek derekától a hetvenes évek közepéig, a Béres Csepp megalkotójának drámai életszakaszára összpontosítva – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája az MTI-vel. A sorozat a kutató hatalommal vívott, megalkuvást nem tűrő harcának bemutatása mellett objektív látleletet is nyújt a hatvanas-hetvenes évek Magyarországáról.

A tájékoztató idézi Gyöngyössy Bence rendezőt, aki elmondta, hogy

a fordulatokban gazdag, izgalmas sorozat Béres József drámai életútját, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét mutatja be.

Béres József szerepét Gáspár Tibor Jászai Mari-díjas színész alakítja Fotó: Médiaklikk

„Úgy érzem, napjainkban különösen fontos, hogy felelevenítsük elkötelezettségét és azt a morális értékrendet, amelyet a kutató ránk hagyott” – mondta a rendező, hozzáfűzve, hogy a film a Béres Csepp megszületésének eseményeit követve

objektív látleletet is nyújt az egykori szocializmusról, az akkori társadalom egészét átható hazugságokról és intrikákról,

a hatvanas-hetvenes évek Magyarországáról.

HIRDETÉS

Béres József szerepét Gáspár Tibor Jászai Mari-díjas színész alakítja, aki szerint a történet azért is aktuális, mert a kreatív elméknek vagy más utakat járóknak mindig is meg kell küzdeniük a hatalommal, a hivatallal vagy adott esetben a családdal. „Mindig harcolni kell az igazunkért, és így tette ezt Béres József is” – mondta a színész.

Gáspár Tibor mellett a sorozat főbb szerepeiben látható Huszárik Kata, Für Anikó, Lukács Sándor, Seress Zoltán, Trokán Péter, Hatházi András, Székely B. Miklós, Bede-Fazekas Szabolcs és Trill Zsolt. A sorozat producere Kabay Barna. A sorozat részei adás után visszanézhetők a mediaklikk.hu/cseppbenazelet oldalon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS