Belföld
Külföld

Újból felerősödő szélre és hóviharokra figyelmeztetnek

Székelyhon 2020. február 10., 13:46
HIRDETÉS

Erős szélre és hóviharokra vonatkozó narancssárga riasztást adott ki hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hét megye hegyvidéki térségére, további 21 megyére pedig sárga riasztás érvényes keddtől.

Újból felerősödő szélre és hóviharokra figyelmeztetnek
galéria
Ismét felerősödik a szél, a hegyvidéken újból hóviharok lehetnek. Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

A meteorológusok szerint hétfő 18 órától kedden 20 óráig Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Suceava, Neamţ, Kolozs és Bihar megye hegyvidéki térségeiben 90-120 km/órás sebességgel fújhat a szél, felkavarva a havat és 50 méter alá csökkentve a látótávolságot – írja az előrejelzés alapján az Agerpres.

Ugyanakkor hétfőn 14 órától kedd 20 óráig megerősödő szélre vonatkozó

sárga riasztás lesz érvényben a Bánság, a Körösök vidéke, Erdély és Máramaros hegyvidéki térségére, ahol 65-75 km/órás, a magas hegyekben 90 km/órás széllökések várhatók.

Az északi országrészben, Máramarosban és Erdély északkeleti részén a hegyekben előbb havas esőre, majd havazásra kell számítani.

HIRDETÉS

Jelentősebb mennyiségű csapadék a Nyugati-Kárpátokban, a Keleti-Kárpátok északi részén és a Déli-Kárpátok nyugati részén várható, itt a lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 15, elszórtan a 20-25 litert négyzetméterenként, 1500 méteres magasság fölött pedig jelentős hóréteg képződhet.

Az ország többi részén is előfordulhat eső, havas eső, a lehulló csapadék mennyisége eléri a 10-15 litert négyzetmétereként.

Kedden 20 órától szerdán 20 óráig szintén erős szélre figyelmeztető sárga riasztás lesz érvényben Máramaros, Suceava, Beszterce-Naszód, Neamţ, Maros, Hargita, Bákó, Kovászna, Brassó, Vrancea, Buzău, Prahova, Szeben, Argeş, Vâlcea, Fehér, Gorj, Hunyad, Bihar, Krassó-Szörény és Kolozs megye hegyvidéki térségeiben, ahol 80-100 km/órás sebességgel fúj majd a szél, felkavarva a havat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS