Az FK Csíkszereda bocsánatkérés helyett fricskát adott a Vasas Feminának

Az FK Csíkszereda bocsánatkérés helyett fricskát adott a Vasas Feminának

Szondy Zoltán állásfoglalásában megoldást nyújt az FK Csíkszereda–Vasas Femina vitában

Fotó: Pinti Attila

A vasárnap kirobbant FK Csíkszereda–Székelyudvarhelyi Vasas Femina női focicsapatok közötti vita miatt közleményt adtak ki a csíkiak, melyben Szondy Zoltán klubelnök szeretné lezárni a viszályt és közös munkára szólította fel az udvarhelyieket.

Székelyhon

2023. március 29., 13:572023. március 29., 13:57

2023. március 29., 14:382023. március 29., 14:38

Az 1. Liga Hargita megyei rangadója az FK Csíkszereda magabiztos győzelmével ért véget, 4–0-ra verte a Székelyudvarhelyi Vasas Feminát. A meccset élőben közvetítették az FK Csíkszereda YouTube-csatornáján, a kommentátor, egyben a mérkőzés bemondója, Ráduly Róbert Kálmán a találkozó során – majd a klub honlapján is – felsorolta az udvarhelyiek bűnlajstromát.

korábban írtuk

Jobb volt az FK Csíkszereda, behúzta a Vasas Femina elleni székely rangadót
Jobb volt az FK Csíkszereda, behúzta a Vasas Femina elleni székely rangadót

Az FK Csíkszereda magabiztos győzelmével ért véget a női labdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásának Hargita megyei rangadója, a házigazda piros-feketék vasárnap délben 4–0-ra verték a támadásban erőtlen Székelyudvarhelyi Vasas Feminát.

A meccsen elhangzottak, illetve az FK oldalán megjelent cikk után hétfőn megkerestük László Bélát, a Vasas Femina elnökét, aki a felhozott vádakkal kapcsolatosan nyilatkozott nekünk, majd csapata Facebook-oldalán megjelent nyílt levélben válaszolt a klubját ért támadásokra, kiemelve, hogy Ráduly Róbert Kálmán a hétvégi meccsen „valóságos gyalázkodási hadjáratot, hazugságon, félrevezetésen alapuló manipulálást művelt alpári módon” a klub, valamint Székely János és László Béla ellen. Emiatt bocsánatkérésre szólította fel a csíki klubot.

korábban írtuk

Ráduly: trükköző udvarhelyiek. László: Ráduly kommentálása nem fér bele
Ráduly: trükköző udvarhelyiek. László: Ráduly kommentálása nem fér bele

Miközben Ráduly Róbert Kálmán trükköző udvarhelyiekről ír, László Béla szerint sértő, ahogy Ráduly szakkommentátorként megnyilvánult a vasárnapi FK Csíkszereda – Székelyudvarhelyi Vasas Femina női focimeccsen.

Megszólaltattuk Ráduly Róbertet, aki kedden azt nyilatkozta nekünk, hogy amennyiben „úgy érzik, hogy valóban gyalázkodó, manipuláló, hazudozó és félrevezető hangnemben beszéltem, akkor nincs más, valóban abba kell hagynom ezt a tevékenységet”.

korábban írtuk

Bocsánatkérést vár a Vasas Femina az FK Csíkszeredától
Bocsánatkérést vár a Vasas Femina az FK Csíkszeredától

Habár a pályán már vasárnap délután véget ért az FK Csíkszereda–Vasas Femina mérkőzés a női labdarúgó 1. Liga felsőházában, a virtuális térben folytatódik a meccsel kapcsolatos adok-kapok. Az udvarhelyiek nyílt levelet küldtek Ráduly Róbert Kálmánnak.

Az ügyben szerdán megszólalt a csíki klub elnöke, Szondy Zoltán, az FK honlapján közzétett állásfoglalásában kijelentette, hogy

az FK Csíkszereda női csapata és a Vasas Femina között ellentét van.

„Ennek oka egyszerű: amikor a csíki lányok a feljutásért küzdöttek, a Femina vezetői a szintén a második vonalban szereplő tartalékcsapatukat (Femina 2) megerősítették elsőosztályú játékosaikkal a Csíkszereda elleni hazai mérkőzésre – ezzel a húzással győztek is.

Idézet
Nos, ezt mi Csíkban úgy értelmeztük, hogy a Femina azért harcol, hogy az FK Csíkszereda NE jusson fel az első osztályba. Mégis feljutottunk.

Nem kívánok összeesküvés-elméleteket gyártani arról, hogy miért is zavarta-zavarja a Femina vezetőit az, hogy a Csíkszereda is az első osztályban szerepel, tény az, hogy gesztusuk megalapozta a mai ellentétet” – írja Szondy.

Galéria

Szondy Zoltán megvédte Ráduly Róbert Kálmánt, a meccs kommentátorát. „Semmiféle alpári, gyalázkodó kifejezés nem volt sem a Femina, sem mások ellen”.

Fotó: Pinti Attila

Az FK elnöke kiemelte, hogy a hétvégi FK–Femina mérkőzésen a hangosbemondói és kommentátori feladatot is Ráduly Róbert látta el – nagyon jól. „László Béla, a Femina vezetője nyílt levélben támadja Rádulyt és klubunkat ezért, kiemelek egy mondatot: »…valóságos gyalázkodási hadjáratot, hazugságon, félrevezetésen alapuló manipulálást művelt alpári módon…« Nos, László úr, ez egyszerűen nem igaz.

És ezt nemcsak én mondom. Az Ön Facebook-levele után szenzációéhes újságírók töltötték idejük egy részét azzal, hogy újra és újra visszahallgassák Ráduly Róbert szavait,

Idézet
majd csalódottan tudomásul vették: semmiféle alpári, gyalázkodó kifejezés nem volt sem a Femina, sem mások ellen.

Hozzáteszem: Ráduly Róbertnek bemondóként az évek során egyszer, egyetlenegyszer botlott meg a nyelve, közvetítéseivel viszont rengeteg örömöt szerzett a székelyföldi fociszeretőknek. Udvarhelyi sporttársainkat zavarja, hogy a hangosbemondó az FK-nak szurkol, örvend az FK góljainak, ünnepli csapatunkat?

Uraim: ezt teszik a bemondók széles e világon! Tetszik László Bélának, vagy sem, a csíkszeredai csapat hangosbemondója a Csíkszeredának fog szurkolni a jövőben is” – folytatja Szondy.

Galéria

Vasárnap az FK Csíkszereda jobb volt, magabiztosan nyerte a Vasas Femina elleni meccset

Fotó: FK Csíkszereda/Pál Zoltán

Ezután kitér a játékvezetői lap körül kialakult vitára is. „A hétvégi meccsen a Femina bírói lapján Vágó Attila szerepel szakmai igazgatóként, a valóságban viszont ő itt sem volt. A másik tény is kellemetlen a Femina számára, Ráduly Róbert rámutat, hogy mivel a Femina játékjog nélkül szerepeltetett játékost a tavaly, a szakszövetség komoly büntetéssel sújtotta őket. Nos, itt tudni kell, hogy alaphelyzetben, főleg egy nyert mérkőzés után abszolúte nem érdekelnek minket mások trükközései.

Most viszont azért kapott fricskát tőlünk a Femina, mert a tavaly megpróbáltak elbotlasztani minket. És a kedélyek lehűtéséért gyorsan hozzáteszem: nem a román vagy a magyar szövetségnél jelentettük az esetet,

Idézet
nem besúgók vagyunk, nem ártani akartunk, csak egy fricskát adni.
Galéria

Baráti ölelés a két csapatkapitány között a vasárnapi meccs előtt. A lányok a pályán ellenfelek, és nem ellenségek

Fotó: FK Csíkszereda/Pál Zoltán

Az, hogy udvarhelyi sporttársaink ebből országos botrányt kavartak, már nem a mi gondunk. Egyébként Székelyudvarhelyen nyílt titok, hogy Vágó Attila ősz óta távozott a Feminától, tehát ez a »trükközés«, vagy »csalás«, vagy »hamisítás« – mindegyik jelző talál, lehet választani – nem egyszeri eset, hanem rutin” – nyomatékosított Szondy.A klub elnöke leszögezi,

Idézet
az FK Csíkszereda nem fog bocsánatot kérni a Vasas Feminától, mert nincs erre oka”.

Majd a László Béla által írt nyílt level befejező sorait idézi: „…várom azt a pillanatot, hogy a raklapnyi licenc, meg a Magyarországról betolt szerelvénnyi pénz végre meghozza azt a sikert, hogy sikerül kinevelni két olyan játékost, akik bármelyik ország bármelyik élvonalbeli csapatánál bajnoki mérkőzéseken lép hétről-hétre pályára”.

Galéria

Székely János, a Vasas Femina vezetőedzője, a megalakulás óta a klub kötelékébe tartozik

Fotó: Beliczay László

Szondy válaszában kihansúlyozta, hogy a „raklapnyi licenc” mögött edzőik munkája áll. „Ezek az emberek azért végeznek tanfolyamokat, azért járnak licencvizsgákra (urambocsá: páran még főiskolára is…), hogy jobb edzők, pedagógusok legyenek! Azt, hogy mások végzettségét Ön így lenézi, kigúnyolja, jó magyarázat a bírói lapos históriára, nem gondolja? Továbbmenve: igen, akadémiánk kap támogatást az anyaországtól, ennek a támogatásnak egy része pedig

Idézet
tételesen Székelyudvarhelyre megy, ahol az SZFC megbízható partnerünk – Udvarhely nélkül akadémiánk sikerei elképzelhetetlenek lennének.

De tudtommal Femina is kap anyagi segítséget Magyarországról. Az nem baj? Ami pedig az általunk kinevelt játékosokat illeti, akik az élvonalban pályára lépnek, a teljesség igénye nélkül tessék: a román női bajnokság rájátszásában jelen pillanatban negyedik FK Csíkszereda legutóbbi meccsén kezdők voltak Tankó Réka, Bartalis Barbara, Albu Erika, Antal Anita, Szőke Eszter, Szentes Szabina, Györgyicze Réka, cserék Balogh Boglárka, Salamon Szidónia, Péter Alexandra, Péter Kinga, Abos Bianka, Kristó Laura, Részeg Beáta. A lányok épp a Feminát verték 4–0-ra” – sorolta.

Galéria

Vágó Attila a Vasas Femina vezetőedzője is volt, jelenleg a csapat technikai igazgatója

Fotó: Beliczay László

A csíkiak elnöke zárásként kiemelte, hogy Székelyföldön nincs elegendő szakképesítéssel rendelkező edző, ez pedig nem csak a Femina gondja, az FK is sokszor küszködik ezzel.

„Ezért felkértem Dusinszki Zoltánt, az FK Csíkszereda és a Székelyföld Labdarúgó Akadémia igazgatóját, hogy ezentúl szakmai továbbképzőinkre, előadásainkra hívja meg tisztelettel a Vasas Femina edzőit, szakembereit is. Ami pedig az általam régóta ismert és tisztelt Székely Jánost, a Femina tulajdonképpeni vezetőedzőjét illeti: ha módja, lehetősége, szándéka van tanulmányait akár Romániában, akár Magyarországon elvégezni, forduljon hozzánk bizalommal.

Galéria

A Vasas Femina keretét főleg környékbeli kislányok alkotják

Fotó: Beliczay László

Idézet
Ha elfogadja tőlünk, költségeit az FK Csíkszereda fogja fedezni.

László Béla urat pedig ezúton tisztelettel meghívom Csíkszeredába: járjuk körbe együtt az akadémiát, nézzünk szét, majd asztalhoz ülve beszéljük meg az együttműködés lehetőségeit.

Idézet
Régóta ismerve őt, biztos vagyok benne: kezet fogunk nyújtani egymásnak és kibékülünk

– zárta állásfoglalását Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke.

2 hozzászólás Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. február 24., szombat

Győzelem itt is, ott is

Nem volt telt ház szombaton este a Vákár Lajos Műjégpályán, de legalább ezren így is látták a Sportklub fölényes győzelmét a Dunaújvárosi Acélbikák felett. A Gyergyói Hoki Klub motorja lassan pörgött fel, de aztán simán célba ért a DEAC ellen.

Győzelem itt is, ott is
Győzelem itt is, ott is
2024. február 24., szombat

Győzelem itt is, ott is

2024. január 11., csütörtök

A Sportklubnak simán jött össze a győzelem, a GYHK-nál ez elmaradt

Hazai pályán nyert csütörtök este a Csíkszeredai Sportklub, az Erste Liga újabb összecsapásában a Ferencvárost győzték le. A GYHK Gyergyószentmiklóson kapott ki a DEAC-tól.

A Sportklubnak simán jött össze a győzelem, a GYHK-nál ez elmaradt
2023. december 27., szerda

Kiválóan kezdett anyaországi túra

Szenzációsan kezdett a Sportklub a Dunaújvárosi Acélbikák ellen a jégkorong Erste Liga szerdai játéknapján, sőt a folytatásban is remekelt. A Gyergyói Hoki Klub pedig először győzte le ebben a szezonban az Újpestet.

Kiválóan kezdett anyaországi túra
Kiválóan kezdett anyaországi túra
2023. december 27., szerda

Kiválóan kezdett anyaországi túra

2023. november 17., péntek

Ghencea: nem magyarnak való vidék

Elkísérték a Lokálpatrióták, az FK Csíkszereda szurkolótáborának maroknyi csapatát bukaresti kiszállásukra a Médiatér közéleti hetilapjának, a Heti Hírmondónak a munkatársai, ahol egyáltalán nem várta őket barátságos fogadtatás.

Ghencea: nem magyarnak való vidék
Ghencea: nem magyarnak való vidék
2023. november 17., péntek

Ghencea: nem magyarnak való vidék

2023. november 15., szerda

Tiszta és világos: csak a magyar nyelvű felirat tilos

Miközben az FK Csíkszereda szurkolói nem használhatták magyar nyelvű felirataikat azzal az indokkal, hogy csak román nyelvű feliratok lehetnek a Bukaresti Steaua focipályáján, a Steaua angol nyelvű molinói senkit sem zavartak.

Tiszta és világos: csak a magyar nyelvű felirat tilos
2023. október 20., péntek

Sorozatos vereség az egyik oldalon, a dominancia keserű napja a másikon

Továbbra is nyeretlen a jégkorong Erste Ligában a Sportklub, a GYHK csütörtök esti meccse pedig büntetőkkel végződött, amit végül az újpestiek nyertek. De hogyan látják az edzők?

Sorozatos vereség az egyik oldalon, a dominancia keserű napja a másikon
2023. október 14., szombat

Elképesztő a hangulat a Puskás Arénában

Szerbiával csap össze a magyar válogatott a labdarúgó Európa-bajnokság selejtező hetedik fordulójában, a budapesti Puskás Arénában. A mérkőzésre székelyföldről is sokan kiutaztak, többek közt kollégánk is.

Elképesztő a hangulat a Puskás Arénában
Elképesztő a hangulat a Puskás Arénában
2023. október 14., szombat

Elképesztő a hangulat a Puskás Arénában

2023. október 09., hétfő

Gyergyói győzelem, csíki vereség – értékeltek a szakvezetők

Négygólos vereséget szenvedett vasárnap este a Csíkszeredai Sportklub Újpesten a jégkorong Erste Ligában, a Gyergyói Hoki Klub viszont nagyon fontos egygólos sikert aratott Dunaújvárosban. Így látták az edzők.

Gyergyói győzelem, csíki vereség – értékeltek a szakvezetők
2023. október 06., péntek

Kikapott a Sportklub és a GYHK is

Miskolcon játszott péntek este a Gyergyói Hoki Klub, a Csíkszeredai Sportklubot pedig a Ferencváros fogadta a Tüskecsarnokban. Ezúttal nem termett babér a vendégeknek, mindkét székelyföldi csapat vereséget szenvedett.

Kikapott a Sportklub és a GYHK is
Kikapott a Sportklub és a GYHK is
2023. október 06., péntek

Kikapott a Sportklub és a GYHK is

2023. május 25., csütörtök

Az érkezéstől a trófea magasba emeléséig – így hódította el a kupát a Sepsi OSK

Csapatkapitánya emberfeletti teljesítményének is köszönhetően újra elhódította a labdarúgó Román Kupa trófeáját a Sepsi OSK szerda este, miután büntetőpárbajban felülmúlta döntős ellenfelét, a Kolozsvári U-t. A mérkőzés képes krónikája következik.

Az érkezéstől a trófea magasba emeléséig – így hódította el a kupát a Sepsi OSK
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!