Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Gyermekkönyvtári programok Csíkszeredában

Péter Beáta 2013. március 04., 15:58 utolsó módosítás: 2013. március 04., 18:20

A Kájoni János Megyei Könyvtár rendszeres tematikus foglalkozásokat szervez gyermekcsoportok számára.

A foglalkozások tematikáját a bejelentkező csoportok életkori sajátosságait figyelembe véve állítják össsze a könyvtárosok, előzetes egyeztetés alapján. Egész tanév folyamán várják a csoportok jelentkezését a gyermekkönyvtárban (Csíkszereda, Stadion u. 1. sz.).

Kalandok a könyvtárban – csütörtökönként 11 órától az óvodásoknak, általános iskolásoknak (elemi és gimnáziumi osztályok, csoportok) számára tartanak játékos könyvtárismereti foglalkozásokat: vetélkedők, játékos könyves feladatok, könyvajánlók készítése közösen.

Mesék, történetek – keddenként 11 órától történetmesélés, csoportos meseírás zajlik a gyermekkönyvtárban. A gyerekek felolvashatnak vagy részleteket mutathatnak be kedvenc könyveikből, közösen írhatnak mesét, meghallgathatják egymás történeteit. Az olvasott mesék, történetek kapcsán játékos feladatokat oldhatnak meg, vagy megjelenítik rajzban a hallottakat. A foglalkozások lényege a közös olvasmányélmény és a közös alkotás örömének megtapasztalása.

A foglalkozások ingyenesek, részvételi feltétel a csoportok előzetes bejelentkezése. A programokról a gyermekkönyvtárban nyújtanak részletes tájékoztatást. Bejelentkezni Török Edit gyermekkönyvtárosnál  a 0753-073489-es, valamint Kopacz S. Katalinnál a 0754-822419-es telefonszámon lehet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS