Gergely Imre

Gergely Imre

Van még kérdés?

2021. november 24., 10:002021. november 24., 10:00

2021. november 24., 11:012021. november 24., 11:01

Szokatlan bejelentést tett Csergő Tibor, Gyergyószentmiklós polgármestere a helyi sajtó munkatársainak kedd délelőtti sajtótájékoztatóján. „Annyit szeretnék változtatni a dolgokon, hogy ettől fogva a sajtótájékoztatóinkat sajtótájékoztató formájában tartjuk. Amikor pedig időszerű lesz, akkor tartunk sajtókonferenciát, ami azt jelenti, hogy a sajtó is kérdez. Ez a kettő között a különbség.

Idézet
A sajtótájékoztatók úgy zajlanak majd, hogy elmondjuk, amit szeretnénk, amit tájékoztatásnak szánunk a közvélemény számára (és ha kell írásban is megkapjátok), utána csak megindokolt esetben lesznek interjúk. Úgy kell készüljetek, hogy amikor mi elmondjuk itt a pulpitusnál, amit elmondunk, akkor az marad.

Ezután felolvasott egy előre megírt szöveget a sajtótájékoztató témáját adó közelgő jótékonysági akcióról.

Mivel leszögezte, hogy ez az alkalom is sajtóTÁJÉKOZTATÓ volt, őt már nem volt módunk kérdezni. A magunk részéről jobbító szándékkal jegyezzük meg, hogy

a polgármester feltehetően a szóban elmondott sajtóközleményre, azaz egyszerű nyilatkozatra gondolhatott, hiszen a sajtótájékoztató avagy sajtókonferencia az egy és ugyanaz, ez az az intézményes és szervezett keret, amikor a sajtó egyidőben kérdezhet.

Kár, hogy nem kérdezhettünk egy olyan eseményen, ami sajtótájékoztatóként volt meghirdetve (ahol helye van a kérdéseknek), mert például

szerettünk volna választ kapni azokra a kérdésekre, amit november 9-én küldtünk írásban a városháza szóvivőjének, és amire azt felelte, hogy a polgármester a napokban majd tart sajtótájékoztatót, és akkor be tud számolni erről is.

Mint most kiderült, a gyergyószentmiklósi városházán mostantól

másképp értelmezik a válaszadást.

A november 9-i dátum azért lényeges, mert aznap múlt egy éve, hogy lebontották a főtéri pergolát. Ez a városközpont felújítását, átalakítását előkészítő folyamat feltétele volt. Az évfordulón

szerettük volna megtudni, hogy mi annak az oka, hogy a gyergyószentmiklósiak azóta sem látnak előrelépést a központ felújítása kapcsán.

Valószínűleg érdekelné a gyergyóiakat – és nemcsak –, hogy hol tart most a beruházás előkészítésének a folyamata.

Tulajdonképpen nincs is kérdés, minden világos.

3 hozzászólás Hozzászólások

Ezt olvasta?

Kocsis Károly

Kocsis Károly

A stílus maga a jelölt, avagy önkéntes népvezérek viszonyulása az anyanyelvhez

A baj akkor kezdődik, amikor valaki önként, amolyan hályogkovács-módra közszereplést vállal, és a közösségi oldalán (hol máshol?) kiütköző stílusából az anyanyelve iránti ijesztő igénytelenség köszön vissza.

Szüszer Róbert

Szüszer Róbert

Minden érthető, ugye? Na fogd meg a söröm!

Miért nincs tej és kifli a Hargita megyei iskolákban? Mert kormány, mert kiírás, mert tavalyi program, APIA és elszámolás, mert na. Mi nem világos?

Kozán István

Kozán István

A kevesebb néha több – még költségvetésben is

Hiába adta el bombasztikus sikerként Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata a megyei önkormányzat 2024-es büdzséjét, nagy a gyanúnk, hogy a múlt héten elfogadott költségvetés fogja a legnagyobb fejfájást okozni Hargita megyének.

Kozán István

Kozán István

Csedő a beázásokat fürkészte, Ráduly kigondolta, Korodi megépíttette

Jottányit sem csorbult volna Csíkszereda jelenlegi városvezetésének érdeme attól, ha Korodi Attila polgármester megemlíti elődjének, Ráduly Róbert Kálmánnak a nevét a hídavatón.

Kozán István

Kozán István

Nem vitás, hogy lesz baleset – csak ki kell várni

Csak idő kérdése, hogy mikor következik be egy katasztrofális közlekedési baleset a „tarzani” gyorshajtók miatt. Lengyel rendszámú autókkal közlekedőkről van szó, akik lakott területen évek óta olyan tempóban róják a kilométereket, aminek sosem jó a vége.

Kozán István

Kozán István

Mindenkinek azt, ami jár!

Oly sok megaláztatás és arculcsapás után szombaton délelőtt, ha csak egy kis időre is, de végre nem másodrendű állampolgároknak érezhettük magunkat itthon, Romániában – a csendőrségnek hála.

Kozán István

Kozán István

Kinek építették a foglalkoztatóközpontot?

Éles vita alakult ki a közösségi térben azzal kapcsolatban, hogy a Máltai Szeretetszolgálat kinek is építette a csíksomlyói foglalkoztatóközpontot. Szerintünk a somlyói roma közösségnek – ami teljesen rendben van.

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!