HIRDETÉS

Vádat emeltek a máréfalvi polgármestert megsebesítő pásztor ellen

Fülöp-Székely Botond 2017. április 20., 17:54 utolsó módosítás: 2017. április 20., 17:57

Hivatalos személy elleni erőszakkal vádolják a pásztort, aki április 6-án több késszúrással megsebesítette Kovács Imre máréfalvi polgármestert. A településvezető jelenleg otthonában gyógyul.

Kovács Imre. Legtöbb hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kaphat a támadója Fotó: Pál Árpád

A húsvétot már otthon tölthette Kovács Imre máréfalvi polgármester, aki az Udvarhelyi Híradónak elmondta, még nem gyógyult fel sérüléseiből az őt ért támadás óta, folyamatos kezelés alatt áll. Karja, amelyen átvágott egy izmot a késsel rátámadó pásztor, még gipszben van.

A vállán lévő sebet kötözni kell, és az arcát ért vágás sem gyógyult még meg. Egészségi állapota miatt még nem tud dolgozni, de azt mondta, legfontosabb teendőit igyekszik otthonról ellátni.

HIRDETÉS

A székelyudvarhelyi ügyészségen érdeklődve megtudtuk, hogy hivatalos személy elleni erőszakkal vádolják a késelőt, aki kilenc hónaptól hat év és nyolc hónapig terjedő börtönbüntetést kaphat.

Az ügyész beszámolója szerint 16–18 napig gyógyuló sérüléseket szerzett a polgármester.

Mint ismeretes, Kovács Imre április 6-án több hivatali alkalmazottal és önkormányzati képviselővel indult el számon kérni egy illegálisan legeltető pásztort, aki mások földjén terelte jószágait. A helyszínen vitába keveredett a férfival, aki végül több késszúrással megsebesítette karján, vállán és a szája környékén.

A pásztor ezután elmenekült a helyszínről, és csak másnap adta fel magát, miután beszélt egyik rokonával, akit a rendőrség kért fel a közvetítésre. Az elkövető – aki az áldozat távoli rokona – április 7-e óta harmincnapos előzetes letartóztatásban van.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS