Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Orvosi műszereket és gyógyszert kapott adományként a kórház

Kovács Attila 2019. március 20., 18:31 utolsó módosítás: 2019. március 20., 18:40
HIRDETÉS

Eszközöket és gyógyszereket vásároltak a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház számára abból az összegből, amely a Csíki Vállalkozók Egyesülete és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa által tavaly novemberben szervezett jótékonysági Katalin-bálon gyűlt össze.

Fotó: Kovács Attila

Az adományt a Csíki Vállalkozók Egyesületének (CSVE) képviseletében Márk-Csucsi Róbert adta át szerda délben az orvosoknak és Konrád Judit kórházmenedzsernek. Mint kiemelte, fontosnak tartják a kórház támogatását és a betegellátás fejlesztését. Farkas Balázs konzul szerint a közéleti személyek, intézmények kötelessége a közösséget támogatni, és remélik, példamutató kezdeményezésről van szó.

A jótékonysági bálon összegyűlt adományokból 15 ezer lej értékben vásároltak eszközöket és gyógyszert a kórház szemészeti, bőr- és nemigyógyászati, illetve ideggyógyászati osztályai számára.

Fotó: Kovács Attila

Mint a szakorvosok elmondták, olyan vizsgálati és műtéti eszközöket kaptak, amelyek kiegészítik a meglévő felszerelést, illetve megkönnyítik és elősegítik a vizsgálatokat. Galaczi Zsuzsanna bőrgyógyász szakorvos, a bőr- és nemigyógyászati osztály vezetője szerint a kisebb sebészeti beavatkozásokhoz, biopszia elvégzéséhez használható eszközök, a sterilizáláshoz szükséges gép, illetve a pontos diagnózisokhoz fontos kézilámpa nagyban segíti a tevékenységüket.

HIRDETÉS

Az ideggyógyászati osztály olyan, a szélütést szenvedett betegek számra életmentő, vérrögoldáshoz szükséges gyógyszereket kapott, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy nemsokára, Hargita megyében elsőként lehetővé váljon a trombolízis elvégzése a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban – számolt be Ruff Katalin ideggyógyász szakorvos. A kórház szemészeti osztályának eszközkészlete a kisebb műtéteknél használt bipoláris csipesszel, illetve fejre szerelhető nagyítós lámpával bővült, amelyekre nagy szükség volt – erről Kedves Hanga szemész szakorvos beszélt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS