HIRDETÉS

Negyven év után 44 ezer lejből újulhatott meg a bentlakás egy emelete

Fülöp-Székely Botond 2017. január 08., 19:58

Befejeződött a székelyudvarhelyi Bányai János Szakközépiskola bentlakásában az emeleti rész felújítása, ami az első korszerűsítésnek számít a hetvenes évek óta.

Összesen 44 ezer lejt költhetett el múlt év végén a Bányai János Szakközépiskola vezetősége a bentlakás felújítására, a pénzt a sürgősségi tartalékalapból utalta ki Hargita Megye Tanácsa. Az összegből csak a lányok által lakott emeleten végezhettek korszerűsítést: tíz szobában szalagparkettát helyeztek el, a folyosót újracsempézték, valamint teljesen felújították a fürdőszobát. Ezenkívül újrafestették a legrosszabb állapotban lévő termet – tájékoztatott Szakács-Paál István igazgató. 

Ilyés Imre, a munkával megbízott vállalkozás tulajdonosa elmondta, mivel az iskolának csupán egy hete volt a megyei önkormányzattól kapott összeg felhasználására, erőltetett tempóban, alvállalkozók bevonásával dolgoztak.

Szakács-Paál nagyon fontosnak tartja a mostani korszerűsítést, hiszen a bentlakás 1976-ban épült, és azóta nem végeztek benne hasonló munkálatokat. Hozzátette, idén egy nemzetközi építészeti konferenciának ad helyet az épület, ezért különösen lényeges, hogy jó állapotban legyen. 
Szeretnék minél hamarabb felújítani a bentlakás fiúk által használt részét is, erről már egyeztettek a városvezetéssel, ahonnan segítséget remélnek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS