HIRDETÉS

Mi kerül a lakosság-nyilvántartó régi helyére?

Fülöp-Székely Botond 2017. január 06., 13:41

Egy-két hónap múlva határoz a székelyudvarhelyi önkormányzat arról, hogy melyik szervezet foglalhatja el a Kossuth Lajos utca 20. szám alatti ingatlanból kiköltözött lakosság-nyilvántartó iroda helyét. További helyiségek is kiadásra várnak, melyekre bérlőt keres a városháza.

Nemrég újrameszeltette a hivatal a Kossuth Lajos utcai ingatlanban lévő termeket, melyeket korábban a lakosság-nyilvántartó iroda használt – tudtuk meg Orbán Balázstól, az MPP–EMNP-koalíció frakcióvezető-helyettesétől. Mint mondta, egyelőre csak tárgyalnak arról, hogy kinek adják bérbe a megürült helyiségeket, erről egy-két hónap múlva dönthetnek az önkormányzati képviselők.

A hivatal azt szeretné, ha civil egyesületek költöznének be. Jelenleg az Udvarhelyi Fiatal Fórum (UFF), az EMNP és az MPP működtet irodát az épületben, de az RMDSZ-nek is vannak helyiségei, amelyeket nem használ. A szervezet 2015-ben kapott két nagy termet, mert az volt az elképzelés, hogy a városháza első emeletén működő képviseletüket oda költöztetik. Ez azóta sem történt meg.

Bíró Barna Botond, a szövetség területi szervezetének elnöke szerint, amennyiben lehet, ők maradnának a városházán, hiszen a lakosokban már tudatosult, hogy ott lehet kapcsolatba lépni velük. Ez esetben az első emeleten lévő székhelyüket felszámolnák, hiszen a szenátori és a két képviselői iroda elférne a második emeleten, ahol jelenleg is az RMDSZ műkődik. A Kossuth Lajos utcában bérelt helyiségeikhez nem ragaszkodnak – tette hozzá Bíró –, de erről még nem született döntés, tárgyalásokat folytatnak a polgármesterrel.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS