Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Több teherautónyi papírt gyűjtöttek a diákok

Bíró Blanka 2019. június 12., 15:20 utolsó módosítás: 2019. június 12., 16:00

Sepsiszentgyörgyi iskolákban és óvodákban két féléven át zajlott a Papír és karton – szelektív hulladékgyűjtési verseny, ennek keretében összesen 89 571,3 kilogramm, közel öt teherautónyi papír gyűlt össze – tájékoztat a Tega Rt. köztisztasági vállalat.

Több teherautónyi papírt gyűjtöttek a diákok
galéria
Fotó: Tega Rt.

A tanintézetek 20 banit kapnak egy kilogramm papírért a lécfalvi hulladéklerakót működtető vállalattól,

a mintegy 18 ezer lej elköltéséről szabadon dönthetnek, például kirándulásra, tanfelszerelésre fordíthatják.

Fotó: Tega Rt.

„El kell érnünk, hogy 2020-ig az EU-s elvárásnak megfelelően a teljes hulladékmennyiség felét szelektíven gyűjtsük. A szelektív gyűjtést minden lehetséges helyszínen ösztönözzük, az emberek otthonában, a munkahelyeken és a tanintézetekben” – mondta Máthé László a Tega igazgatója. Rámutatott:

fontosnak tartják, hogy az iskolában már úgy neveljék a fiatalokat, hogy a szelektív gyűjtést természetesnek tartják, a különböző versenyek is erre ösztönöznek.

Fotó: Tega Rt.

A papírgyűjtés versenyét a Székely Mikó kollégium vezeti 36 ezer kilogrammal, második helyezett a Mikes Kelemen Líceum 20 ezer kilogrammal, és szintén dobogós a Gulliver napköziotthon 5 ezer kilogrammal. A versenyben 17 tanintézet 92 csoportja, azaz közel 3000 gyerek, és a szüleik vettek részt.

Fotó: Tega Rt.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS