Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Több mint tízezren érkeztek Romániába Nagylaknál

Székelyhon 2020. március 19., 12:25 utolsó módosítás: 2020. március 19., 12:31

Mintegy 12 500 olyan román és külföldi állampolgár lépte át a határt a romániai Nagylaknál, akik a magyar hatóságok által kijelölt humanitárius folyósokon érhették el az éjjel Romániát – írja az MTI a román határrendészet csütörtöki közlésére hivatkozva. A tájékoztatás azokra az autósokra vonatkozott, akik előzőleg a magyar határok lezárása miatt átmenetileg Ausztriában rekedtek.

Több mint tízezren érkeztek Romániába Nagylaknál
galéria
Fotó: Filep István/MTI

Matei Filip Ionuț, az aradi határrendészet szóvivője az Agerpres hírügynökségnek azt mondta, hogy a 12 500 személy 4600 járművel érkezett, a határátlépésnél nem volt semmilyen incidens.

Csütörtök reggel még több száz román állampolgár várakozott a román–magyar határon a Romániába belépésre, a várakozási idő jelenleg mintegy 180 perc.

Az Arad megyei prefektúra szóvivője, Lucian Cozma szerint szerda reggel 8 órától csütörtök reggel 6 óráig 125 személyt helyeztek karanténba, további 7300-at házi elkülönítésbe. Az első hazaérkező román vendégmunkások csoportjától számítva összesen 180 személyt helyeztek karanténba azokban a megyékben, ahová lakcímük szól, és mintegy 10 ezer személy került házi elkülönítésbe.

A hatósági közlés szerint az átlépők között voltak külföldi állampolgárok is, főleg moldovaiak és bolgárok, akik Románián átutazva akarnak hazatérni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat