Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Tíz megyében okozott károkat az időjárás

Székelyhon 2019. június 23., 12:33

A katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU) vasárnapi közleménye értelmében az elmúlt 24 órában Arad, Bihar, Máramaros, Hargita, Konstanca, Galac, Iaşi, Neamţ, Prahova és Suceava megyében vált szükségessé a katonai tűzoltók beavatkozása a rossz idő okozta károk elhárítására – írja az Agerpres hírügynökség.

Tíz megyében okozott károkat az időjárás
galéria
A csíkszeredai parkot is elöntötte az ár szombat délután Fotó: Farkas Tamás

Összesen 17 lakóházból, 110 udvarból és hat elárasztott utcáról kellett kiszivattyúzniuk a vizet. Emellett a vihar által kidöntött és az úttestre, parkoló autókra zuhant öt fát kellett eltakarítaniuk, Konstanca megyében pedig egy iskolához hívták ki őket, amelynek tetőzetét lesodorta a viharos erejű szél.

Szilágy, Bákó, Brăila és Neamţ megyében – amelyekre narancssárga és piros jelzésű riasztásokat adtak ki a meteorológusok és hidrológusok – a RO-Alert rendszeren keresztül figyelmeztették a lakosságot.

Mivel az előrejelzések szerint a következő napokban további zivatarok várhatók országszerte, az IGSU országos műveleti központja készenlétben áll és biztosítani tudja az azonnali közbelépést sürgősségi helyzetekben

– mutat rá a közlemény.

A katasztrófavédelem ugyanakkor felhívja a lakosság figyelmét, hogy a vízkárok megelőzése érdekében tisztítsák ki a csapadékvíz-elvezető árkokat és átereszeket. Erős szél esetén maradjanak megfelelő védelmet nyújtó, zárt helyiségben, kerüljék az olyan helyeket, ahol fák, reklámpannók vagy villanyoszlopok vannak, amelyeket kidönthet a szél. Ha vihar közeledik, a gépkocsikat parkolják fáktól, villanyoszlopoktól távol eső, védett helyre.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat