Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Tavaszi megújulás a marosvásárhelyi állatkertben

Simon Virág 2019. március 22., 17:14
HIRDETÉS

Kisebb felújítási munkálatokat végeztek a marosvásárhelyi állatkertben, szép rend fogadja az első napsütéses időt kihasználó látogatókat. A napokban kis kenguruk is születtek, egyelőre ritkán dugják ki a fejüket anyjuk erszényéből.

Fotó: Haáz Vince

Megpróbáltuk mi is meglesni pénteken a marosvásárhelyi állatkert bejárata mellett lakó kis kengurukat. Az első  kistermetű bennett kenguruk 15 évvel ezelőtt érkeztek a nyíregyházi állatkertből, s azóta már több generáció is napvilágot látott a marosvásárhelyi állatkertben.

HIRDETÉS

Mint Kopacz András, az állatkert aligazgatója a Székelyhonnak elmondta, jelenleg öt felnőtt és két kölyök kenguru van az állatkertben, amelyek az emukkal osztoznak közös kifutón. A bennett kenguruk elég félénkek, ritkán lehet közelről  látni őket, mint megtudtuk főként a kora reggeli órákban jönnek a kerítés mellé, ha épp oda süt a nap. Az aligazgató elmondta, hogy

a tévhittel ellentétben ezek az fogságban született és felnőtt állatok már jól bírják a hideget is, a marosvásárhelyi állatkertben télen a hóban is ugrálnak.

Fotó: Haáz Vince

„Majdnem minden évben születnek kenguruk, ezekből vannak példányok amelyek nem érik meg a felnőttkort, és van olyan, amelyet más állatkertnek ajándékoztuk. A most született egyedek jelenleg az anyjuk erszényében vannak, ritkán vehetőek szemügyre.

Körülbelül egy hónap múlva fognak kijönni, de még sokáig visszabújnak majd a védelmező erszénybe

– mondta az aligazgató.

Fotó: Haáz Vince

Kopacz Andrástól azt is megtudtuk, hogy idén tavasszal kis kecskék is születtek, s új krokodilokat is hoztak az állatkertbe. Az elmúlt időszakban felújították a krokodilok úszómedencéjét, és hamarosan a helyükre kerülhetnek a ragadozók. A majmok pavilonjában is festettek és csempéztek, de más kisebb munkálatokat is végeztek. Tervezik, hogy megépítik az elsősegélynyújtó szobának, öltözőknek és új mellékhelyiségnek helyet adó épületet, de ez a munkálat még nem kezdődött el.

Pénteken délben, a kellemes tavaszi időben több kisgyermekes anyuka és nagymama látogatott el az állatkertbe,

a legnagyobb népszerűségnek a zsiráfok és elefántok örvendenek,

de mindenki megcsodálja az oroszlánokat, medvéket, a nagy bölényt és az egyelőre még csak zárt térben élő majmokat.

Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS