Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Tavasszal adják át a szabadidőparkot Gyergyószentmiklóson

Hegyi Zsuzsánna 2019. november 20., 21:01
HIRDETÉS

Hamarosan befejezik Gyergyószentmiklóson a szabadidőpark építését. Az átadást azonban csak jövő tavaszra tervezik, ugyanis meg szeretnék várni a növényzet kizöldülését.

Fotó: Gergely Imre

Régóta tervezte Gyergyószentmiklós városvezetése, hogy a sokáig kihasználatlan Építők utcai több mint egyhektáros területen szabadidőparkot építtessen. Az elkészült tervekkel sikeresen pályáztak a Regionális Operatív Program keretében, egy éve pedig elkezdték a többfunkciós park megépítését. Mára a munkálatok nagyobb részével elkészült a kivitelező.

Fotó: Gergely Imre

„Nagyon szép kis oázisa lesz ez a városnak: több száz fát, cserjét, illetve négyezer gumós növényt és évelő virágot telepítettünk be az elmúlt időszakban” – ismertette a helyszíni terepszemlén Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere.

HIRDETÉS

Ezzel párhuzamosan kikerültek a köztéri bútorok, a szemetesek, valamint a szabadtéri fitneszeszközök is. Felszerelték a térfigyelő kamerákat, üzembe helyezték az öntözőberendezést, és lekövezték a járdák egy részét.

Hátra van még a maradék járdafelület kialakítása, néhány növényzet elültetése, valamint a szabadtéri sportpálya begyepesítése, illetve a három játszótér berendezése. A park átadását jövő tavaszra tervezik.

Fotó: Gergely Imre

„A kertészekkel egyeztetve arra jutottunk, hogy az első fűnyírást követően adjuk át a nagyközönségnek a helyszínt. Remélhetőleg akkorra a virágok is kinyílnak és a fák is kizöldülnek” – magyarázta a polgármester.

A szabadidőparkban egyébként kész van már a faszerkezetű fedett tér is, ahová eső esetén be lehet húzódni. A bejárathoz pedig kerékpártartó és illemhely kerül. A beruházás összértéke 2,6 millió lej, ennek két százaléka, mintegy 52 ezer lej az önrész, amit a helyi költségvetésből biztosítanak.

Fotó: Gergely Imre

Fotó: Gergely Imre

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS