HIRDETÉS

Róth András Lajos a Haáz Rezső Múzeum élén

Barabás Blanka 2010. január 25., 13:53 utolsó módosítás: 2010. január 25., 14:11

Róth András Lajos, a székelyudvarhelyi tudományos könyvtár könyvtárosa jelenleg az ideiglenes igazgatója a Haáz Rezső Múzeumnak. A tisztséget január elsejétől tölti be.

Zepeczaner Jenő múlt év végén, december 31-én beadta felmondását a fenntartó intézménynél, a város önkormányzatánál, tudtuk meg a megbízott avagy az ideiglenes igazgatótól, Róth András Lajostól – Zepeczaner Jenő a Haáz Rezső Múzemnál közel 36 évig töltötte be az igazgatói funkciót.

Körülbelül egy hete egy kiállítás kapcsán Róth András Lajost a Haáz Rezső Múzeum igazgatójaként említettük, a változásról mindössze az esemény kapcsán szereztünk tudomást. Hétfőn viszont a megbízott igazgatótól értesültünk arról, hogy január elsejével tölti be ezt a tisztséget 120 napig a helyi tanács megbízásából. 120 napon belül a fenntartó intézménynek meg kell hirdetnie a pályázatot az igazgatói állásra, illetve, ha nem lesz jelentkező, akkor hosszabbít az ideiglenes igazgató megbizatásának idején.

Ahogy Róth András Lajos mondta, nem fogja megpályázni az igazgatói állást, ugyanis a Haáz Rezső Tudományos Könyvtárának könyvtárosaként nagyon sok munkája van. Az elkövetkező időben sem áll meg az élet a múzeumnál, nyíltak kiállítások, és tervben is vannak események, tehát megy minden a megszokott medrében tovább.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
2 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS