Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Ritka pillanatok: amikor Csíkban van a legmelegebb

Székelyhon 2019. november 05., 10:08 utolsó módosítás: 2019. november 05., 10:24
HIRDETÉS

Székelyföldi viszonylatban Csíkszeredában volt a legenyhébb a hajnali hőmérséklet, jócskán melegebb volt, mint Marosvásárhelyen vagy Székelyudvarhelyen. Sőt, a reggel is hűvösebb volt bárhol Székelyföldön, mint Csíkszeredában.

Minimum hőmérsékletek keddre virradóan Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Székelyföld meleg pontja Csíkszereda a hajnali és reggeli hőtérképeken: keddre virradóan a hargitai megyeközpontban 9,7 Celsius-fokig hűlt le a levegő hőmérséklete, ami jóval enyhébb, mint a marosvásárhelyi 5,9 fokos minimum, de távol áll a 6,3 fokos udvarhelyitől és 5,8 Celsius-fokos sepsiszentgyörgyitől is.

Rendszerint az ország másik hideg pontjaként számon tartott Gyergyóalfaluban is enyhe volt a hajnal, 8,3 Celsius-fokos minimummal, Maroshévízen viszont helyreállt „a világ rendje”, 4,8 fokig süllyedt a hőmérők higanyszála.

HIRDETÉS

A reggeli felmelegedéssel sem sikerült „behozni” a székelyföldi településeknek Csíkszeredát, ahol kilenc órakor már 12 Celsius-fokot jegyeztek hivatalosan. Marosvásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön 9-et, Székelyudvarhelyen pedig 8 fokot.

Csak érdekességképpen, Temesváron reggel kilenckor 10 fok volt, Aradon pedig 13 fok – szokatlan, hogy Csík „felzárkózik” az ország nyugati alföldi régiójához.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS