Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Rászoruló nagycsaládok lakását javítják fel

Bíró Blanka 2019. június 04., 16:49 utolsó módosítás: 2019. június 04., 16:50
HIRDETÉS

Százezer eurós pályázatot nyert Kovászna Megye Tanácsa közösen a SERA Alapítvánnyal a rászorulók lakhatási feltételeinek javítására – jelentette be Tamás Sándor. A Kovászna megyei önkormányzat elnöke keddi sajtótájékoztatóján elmondta, szociális felméréseket végeznek a szakemberek, a cél a reményvesztett családok megsegítése a lakhatási feltételeik javításával. Abban bíznak ugyanakkor, hogy ezáltal a családok egyben maradnak, nem kell a gyermekeket állami gondozásba venni.

Képünk illusztráció Fotó: Pixabay

A megyei önkormányzat elnöke úgy látja, olyan nagy az igény, hogy valószínűleg nem tudják mindegyiket teljesíteni. Az viszont már biztos, hogy Uzonban egy tízgyermekes család lakását újítják fel. Kézdivásárhelyen egy négygyermekes család csúszott a társadalom peremére, udvartéri

lakásuk fertőzési gócpontnak számít,

az egyik gyermek állami gondozásba került, kettő a rehabilitációs rendszerben délutáni oktatásban vesz részt. A családapa dolgozik, egy kis segítséggel lakhatóvá teszik a lakást, a család talpra állhat – mondta Tamás Sándor.

Hozzátette, idén az önkormányzat költségvetéséből egymillió lejt különítettek el a szociális szolgáltatások pályázati rendszerben történő támogatására, ez tízszer akkora összeg, mint amennyit tíz évvel ezelőtt kipályáztattak, és 25 százalékkal több, mint tavaly. Kovászna megyében a civil szervezetek több mint ezerötszáz beteget látnak el a saját otthonában, a nappali központokban pedig háromszáz gyermekkel foglalkoznak.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS