Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Nyitnak a bölcsődék, de csak a szülők saját felelősségre írt nyilatkozatával fogadják a kicsiket

Hajnal Csilla 2020. június 23., 10:52 utolsó módosítás: 2020. június 23., 10:53

Csütörtök délig fogadja a marosvásárhelyi bölcsődeigazgatóság azoknak a szülőknek az online kéréseit, akik bölcsődébe vinnék a nyári időszakban gyerekeiket. Csak a 2019–2020-as tanévben már bölcsődébe járt gyerekeket fogadják.

Nyitnak a bölcsődék, de csak a szülők saját felelősségre írt nyilatkozatával fogadják a kicsiket
galéria
A szülő saját felelősségére írt nyilatkozatának beküldésével fogadják a kicsiket a marosvásárhelyi bölcsődék. Képünk illusztráció Fotó: Beliczay László

Az egészségügyi, oktatási és munkaügyi minisztériumok közös rendelete alapján a magánóvodák és bölcsődék mellett az állami intézmények is megnyithatnak a nyári időszakra, ugyanis

sok szülő nem tudja megoldani a gyerekfelügyeletet munka mellett.

Az erre vonatkozó, Hivatalos Közlönyben megjelent részletes leírás szerint az előírt biztonsági intézkedések betartásával nyithatnak az intézmények.

A marosvásárhelyi önkormányzathoz tartozó bölcsődeigazgatóság is lehetővé teszi a nyári időszakra azoknak a gyerekeknek a bölcsődei felügyeletét, akik a 2019–2020-as tanévben már bölcsődébe jártak – tájékoztatott a bölcsődeigazgatóság képviselője.

Azoknak a szülőknek, akik szeretnék gyerekeiket bölcsődébe vinni, ki kell tölteniük egy saját felelősségre írt nyilatkozatot. Ezt a típusnyomtatványt a marosvásárhelyi önkormányzat hivatalos honlapjáról lehet letölteni, majd el kell küldeni a bölcsődeigazgatóság e-mail címére (administratia.creselor@tirgumures.ro). A kéréseket június 25-én déli 12 óráig fogadják, kitöltésükkel kapcsolatos információkért a bölcsődeigazgatóság 0265–245752-es telefonszáma hívható – áll az intézmény közleményében.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat