Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Nevelőszülőt keresnek a medvetámadás miatt félárván maradt két kiskorú felnevelésére

Széchely István 2019. március 27., 16:15 utolsó módosítás: 2019. március 27., 16:16
HIRDETÉS

A napokban hoz döntést a kőrispataki medvetámadás miatt félárván maradt két kiskorú elhelyezéséről a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság. Az intézmény vezetője elmondta, a legjobb megoldás az volna, ha az áldozat családjában találnának valakit, aki magához venné a gyerekeket.

Hétfőn hazaszállították a medvetámadás áldozatának holttestét. Két gyereke maradt árván, akiknek ügyében a napokban hoznak döntést Fotó: Barabás Ákos

Elképzelésük már van a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság képviselőinek arról, hogy mely családtagnál volna legjobb kezekben a két kiskorú lány, de az elhelyezésről csak a körülmények hivatalos felmérése után hoznak döntést.

HIRDETÉS

„Természetesen azt szeretnénk, hogy családi környezetben maradjanak, ne kelljen kiemelni őket onnan, hogy kerüljön valaki a családból, aki ezt vállalja, és a körülmények is megfelelők legyenek” – közölte Elekes Zoltán, a gyermekvédelmi igazgatóság vezetője.

A gyerekek nagymamája az, aki a két kiskorú nevelőszülőjévé válhat, az igazgatóság helyi önkormányzattól kapott információi szerint ő vállalná is ezt.

Hivatalos döntést azonban csak a nevelőszülővé válás feltételeinek kivizsgálása után hoz a megyei gyermekvédelmi igazgatóság. „Az a személy lesz a nevelőszülő, aki akarja is ezt, és a körülményei is megvannak ehhez” – fogalmazott Elekes Zoltán, hozzáfűzve, hogy kollégáinak helyszíni ellenőrzését követően, a napokban fognak hivatalos döntést hozni az ügyben.

Az igazgató a gyerekek személyiségi jogainak védelme érdekében több részletet nem kívánt közölni az eljárásról. Az édesapa halála után azért kell döntést hozni a félárván maradt gyerekek elhelyezéséről, mert anyjuk már nem él velük, évekkel ezelőtt elhagyta a családot.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS