Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Nem mindegy, mi hová kerül: így pakoljuk meg a gyerekek iskolatáskáját

MTI 2019. augusztus 25., 14:03
HIRDETÉS

A jó iskolatáska ergonomikus, jól illeszkedik a gerincoszlopra. De nem elég csupán kiválasztani a megfelelő táskát, hanem annak megpakolására is érdemes odafigyelni. Az MTI-nél Moravcsik Bence ortopéd szakorvos tanácsaiból készítettek egy összeállítást.

A pakolási technikára is érdemes odafigyelni Fotó: Veres Nándor

A szakorvos szerint az iskolatáska kiválasztásakor figyelni kell a pánt szélességére, a háti rész merevítettségére, párnázottságára.

Fontos, hogy a pánt állítható legyen, a vállvonal fölé és a csípőlapát alá ne kerüljön a táska.

Amelyiken derékpánt is van, az még jobb – tette hozzá az ortopéd szakorvos, aki szerint ügyelni kell arra is, hogy a táska légáteresztő, könnyűszerkezetes legyen. Különösen a kisgyerekek számára jó alternatíva a gurulós táska.

HIRDETÉS

Hátitáska esetén a hat-hétéves gyerekeknek az az ideális, ha a táska súlya telepakolva 2,5–3 kilogramm. Megjegyezte azt is, hogy

a pakolási technikára is érdemes odafigyelni, a gerinchez közel kell tenni a nehezebb, távolabb a könnyebb dolgokat.

A szakember megjegyezte, hogy a gerinc ebben a korban még porcos. Helytelen tartás, illetve táskaviselet esetén merevebbé válhat a gerinc, vagy korai porckopás is kialakulhat.

Az oldaltáskát a szakorvos nem ajánlja,

mert fontos, hogy szimmetrikus legyen a terhelés, különben korán gerincferdülés alakulhat ki. A megfelelő táska kiválasztása mellett az edzettséget is hangsúlyozta a szakember. Fontos, hogy iskolán kívül is sportoljanak a gyerekek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS