Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Négy hónapos csecsemő az influenza újabb áldozata

Simon Virág 2019. március 22., 15:42 utolsó módosítás: 2019. március 22., 17:28
HIRDETÉS

Életét vesztette egy Hargita megyei négy hónapos csecsemő csütörtökön a marosvásárhelyi sürgősségi kórházban, az influenza szövődményeinek következtében. A babát az influenza miatt fennálló komplikációkkal hozták a marosvásárhelyi egészségügyi intézetbe, életét azonban már az itteni orvosok sem tudták megmenteni.

Képünk illusztráció Fotó: 123RF

Tavaly ősztől Maros megyében 29 esetben igazolódott be, hogy a kórházba beutalt betegek influenzások, és összesen öt személy vesztette életét. Országos szinten az influenzás betegek száma elérte a 2100-at, és 180-an haltak meg a vírusos fertőzés nyomán keletkezett komplikációkban. Legtöbbnek krónikus betegsége is volt, illetve voltak közöttük olyanok is, akik be volt oltva influenza ellen.

A Maros Megyei Egészségügyi Igazgatóság adatai szerint az elmúlt időszakban csökkent a háziorvosok által jelentett náthás és tüdőgyulladásos betegek száma. Március 11–17. között 4659 meghűléses pácienst jelentettek, amelyek közül harmincan szorultak kórházi kezelésre. 1899 személy lett tüdőgyulladásos, közülük 106-ot a kórházban kezeltek.

HIRDETÉS

HIRDETÉS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS