HIRDETÉS

Bővül Jedd baráti köre

Gligor Róbert László 2016. április 08., 13:43

Jedd és a magyarországi Kamond testvértelepülési kapcsolata a jövő hétvégén tovább bővül, újabb két település kapcsolódik be a baráti körbe.

A Kamonddal való kapcsolat négy éve kezdődött, 2013-ban írták alá a testvértelepülési szerződést, gyakorlatilag végigkísérte az elmúlt négy évet, és mindkét országban számos közös találkozóra került sor. Ezért úgy döntöttek, hogy tovább bővítik a kapcsolatokat, és újabb két települést vonnak be az anyaország határain rekedt magyar közösségekből.

Így esett a választás a felvidéki Szap és a kárpátaljai Palágykomoróci községekre. Kamondnak már volt egy testvértelepülési próbálkozása Szappal, a szapiaknak a komoróciakkal, így jött össze a négyes új közösség – tudtuk meg Jedd alpolgármesterétől. Bányai István úgy véli, sokkal érdekesebb, színesebb és tanulságosabb, ha nem két, hanem négy ország ugyanazt a nyelvet beszélő lakói és vezetői találkozhatnak.

A négy közösség küldöttsége jövő héten találkozik Jedden: a vendégek csütörtökön érkeznek meg, a testvértelepülési egyezményt pénteken írják alá, miután mindenik település bemutatkozik, továbbá a közös tervekről, teendőkről is beszélgetnek majd. A tervek szerint évente találkozik majd egy-egy településen a négy „testvér”.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS