HIRDETÉS

Látványos eredményeket értek el a sportprogramba bekapcsolódó gyerekekkel

Bíró Blanka 2018. június 14., 22:03

Rendkívül sikeres volt a sepsiszentgyörgyi önkormányzat finanszírozta, a Királypingvinek Sportklub koordinálta, diákoknak szóló sportprogram. Az elmúlt kilenc hónapban, a 2017/2018-as tanévben 1800 gyerek vett részt a foglalkozásokon.

Fotó: Bíró Blanka

Antal Árpád polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: idén a nagycsoportos, előkészítős és első osztályos gyerekekkel foglalkoztak, ám a visszajelzések nyomán

a programot bővítik, így ősztől a jelenlegi elsősök tovább járhatnak, és újabb nagycsoportosok lépnek be.

A távlati tervek alapján negyedik osztályig minden gyereket bevonnának, a cél, hogy mindannyian megtanuljanak korcsolyázni és úszni. Az elöljáró leszögezte: igaz, hogy a program költségvetéséből fel lehetne újítani egy utcát, de meggyőződése, hogy az infrastruktúra fejlesztése mellett fontos az egészséges nemzedék nevelése.

{A}

Miklós Ervin programkoordinátor arról számolt be, hogy látványos eredményeket értek el – bár a program elején nehéz volt kivinni a gyerekeket a jégre, ám a tanév végéig mindannyian megtanultak korcsolyázni. Hangsúlyozta:

céljuk, hogy a sport szeretetére neveljék a kicsiket.

A koordinátor úgy vélte: 15–20 éven belül a helyi sportcsapatok tele lesznek helyi sportolókkal a programnak köszönhetően. Kernászt Huba, a Királypingvinek Sportklub vezetője elmondta, a program indulásakor sok felmentett gyerek ült a padon, ám a végére mindenki bekapcsolódott a tevékenységekbe, a szülők is ösztönözték a gyerekeket.

Rengeteg időt töltenek a gyerekek a számítógép előtt, de sokan még a cipőfűzőjüket sem tudják megkötni. Egyszerű akadályokat nem tudnak leküzdeni, a program során ezeket is megtanítjuk

– magyarázta. Kernászt rámutatott, a program jótékony hatása, hogy a gyerekek a szabadban mozognak, ez a tanulásban is segíti őket. „Sokan nem tudnak végigmenni egy deszkán, nem tudnak szaladni, kúszni, mászni. Sok gyereket gyógytornászhoz irányítottunk” – tette hozzá a klub vezetője.

A programban közel kétezer gyerek, 14 oktató, 11 iskola, 14 óvoda, valamint két orvosi asszisztens vett részt, és több mint ezer óra tevékenységet bonyolítottak le. Idén 520 ezer lej volt a költségvetés, jövő tanévben ezt 700 ezer lejre növelik, és bevezetik a korcsolyázás mellett a labdajátékokat és az úszást.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS