Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Látványos eredményeket értek el a sportprogramba bekapcsolódó gyerekekkel

Bíró Blanka 2018. június 14., 22:03
HIRDETÉS

Rendkívül sikeres volt a sepsiszentgyörgyi önkormányzat finanszírozta, a Királypingvinek Sportklub koordinálta, diákoknak szóló sportprogram. Az elmúlt kilenc hónapban, a 2017/2018-as tanévben 1800 gyerek vett részt a foglalkozásokon.

Fotó: Bíró Blanka

Antal Árpád polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: idén a nagycsoportos, előkészítős és első osztályos gyerekekkel foglalkoztak, ám a visszajelzések nyomán

a programot bővítik, így ősztől a jelenlegi elsősök tovább járhatnak, és újabb nagycsoportosok lépnek be.

A távlati tervek alapján negyedik osztályig minden gyereket bevonnának, a cél, hogy mindannyian megtanuljanak korcsolyázni és úszni. Az elöljáró leszögezte: igaz, hogy a program költségvetéséből fel lehetne újítani egy utcát, de meggyőződése, hogy az infrastruktúra fejlesztése mellett fontos az egészséges nemzedék nevelése.

HIRDETÉS

Miklós Ervin programkoordinátor arról számolt be, hogy látványos eredményeket értek el – bár a program elején nehéz volt kivinni a gyerekeket a jégre, ám a tanév végéig mindannyian megtanultak korcsolyázni. Hangsúlyozta:

céljuk, hogy a sport szeretetére neveljék a kicsiket.

A koordinátor úgy vélte: 15–20 éven belül a helyi sportcsapatok tele lesznek helyi sportolókkal a programnak köszönhetően. Kernászt Huba, a Királypingvinek Sportklub vezetője elmondta, a program indulásakor sok felmentett gyerek ült a padon, ám a végére mindenki bekapcsolódott a tevékenységekbe, a szülők is ösztönözték a gyerekeket.

Rengeteg időt töltenek a gyerekek a számítógép előtt, de sokan még a cipőfűzőjüket sem tudják megkötni. Egyszerű akadályokat nem tudnak leküzdeni, a program során ezeket is megtanítjuk

– magyarázta. Kernászt rámutatott, a program jótékony hatása, hogy a gyerekek a szabadban mozognak, ez a tanulásban is segíti őket. „Sokan nem tudnak végigmenni egy deszkán, nem tudnak szaladni, kúszni, mászni. Sok gyereket gyógytornászhoz irányítottunk” – tette hozzá a klub vezetője.

A programban közel kétezer gyerek, 14 oktató, 11 iskola, 14 óvoda, valamint két orvosi asszisztens vett részt, és több mint ezer óra tevékenységet bonyolítottak le. Idén 520 ezer lej volt a költségvetés, jövő tanévben ezt 700 ezer lejre növelik, és bevezetik a korcsolyázás mellett a labdajátékokat és az úszást.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS