Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Jótékonyságra szólít fel a Nemadomfel Együttes és Böjte Csaba

Gergely Imre 2019. március 20., 19:55

Négy helyszínen szerveznek jótékonysági előadást azzal a céllal, hogy a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete új székháza elkészülhessen. A Nemadomfel Együttes és Böjte Csaba atya várja a jó szándékú embereket.

Nem először látogat Székelyföldre a Nemadomfel Együttes. Fellépésük mindig kivételes benyomást hagy az emberekben Fotó: Barabás Ákos

Már hónapokkal ezelőtt tető alá került az Összefogás Háza, amely a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete új otthona lesz Csíkszeredában, azonban, ahhoz, hogy használói birtokba vehessék, további 3,2 millió lejre van szükség.

Az illetékesek adományokat gyűjtenek, magánemberek és vállalkozók segítségét kérik, hogy ez megvalósulhasson. Négy helyszínen szerveznek jótékonysági akciót március 25–28. között. Erről Gyergyószentmiklóson tartottak tájékoztatást az ügy helyi felkarolói, Bajkó Tibor, az Arbor Vállalkozók Szövetsége vezetője és Keresztes Zoltán plébános. 

HIRDETÉS

Gyergyószentmiklóson a kedd esti szentmisét Böjte Csaba celebrálja, majd következik a Nemadomfel Együttes koncertje. A Nemadomfel Együttesről érdemes tudni, hogy a szólisták kivétel nélkül sérült (mozgáskorlátozott, értelmileg akadályozott és látássérült) előadók. Tavaly nyáron már volt egy fellépésük Gyergyószentmiklóson. Az esemény helyszíne a Szent István templom lesz, amely már azért is alkalmas hely erre, mert akadálymentesített.

Nem árusítanak belépőjegyet, az adakozók az erre a célra kihelyezett dobozokba helyezhetik el tetszés szerinti pénzadományukat.

A bevételt a Összefogás Háza építésére fordítják.

Az épülőfélben lévő Összefogás Háza Fotó: Gecse Noémi

A létesítményről tudni kell, hogy többek között nappali foglalkoztató és kinetoterápiás központ fog ott működni, de lakrészeket is kialakítanak. Ezeket olyan mozgássérült emberek vehetik igénybe pár hetes időszakokra, akik hozzátartozói valami okból időlegesen nem tudják elvégezni az ápolásukkal kapcsolatos feladatokat.

A Nemadomfel Együttes és Böjte Csaba atya jótékonysági körútja hétfőn március 25-én Székelyudvarhelyen a Rákóczi Centerben kezdődik 18 órától. Kedden 19 órától a gyergyószentmiklósi Szent István templom a helyszín, szerdán 18 órától Csíkszeredában a Csíki moziban várják a közönséget, míg csütörtökön Máréfalván a kultúrotthonban zajlik az esemény.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS