Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Jól vizsgázott az első BBQ-fesztivál, a helyszín is megfelelőnek bizonyult

Bíró Blanka 2019. május 19., 16:21
HIRDETÉS

Jól vizsgázott az első „teszten” nagyszabású rendezvény-helyszínként az oltszemi Mikó-kastély: a hétvégén szervezett Transylvanian BBQ Fesztiválon az eső ellenére több ezren vettek részt.

Fotó: Bíró Blanka

Az autentikus amerikai gasztro-kultúrát népszerűsítő háromnapos rendezvény két részből állt: a Kansas City Barbecue Society (KCBS) hivatalos versenynaptárába Romániából elsőként bekerült versenyből, és a gyerekfoglalkozásokat, gasztronómiai különlegességeket, koncerteket kínáló fesztiválból.

HIRDETÉS

Pénteken a kitartó eső miatt kevesebben mentek Oltszemre, ám szombaton délutánra már kisütött a nap, és bár a bejáratnál, a parkolóban még nagy volt a sár, a benti helyszíneken száradt a fű, és

a szervezők számítása szerint háromezer látogató fordult meg az eseményen.

Fotó: Bíró Blanka

A fellépő Taxi együttesben Kerezsi Csongor sepsiszentgyörgyi basszusgitáros zenél, Dan Teodorescu frontember a Román Szociáldemokrata Párt (PSD) ellenes beszólásaival alapozta meg a hangulatot, majd a Republik együttes jól ismert dalaira bulizhattak a fesztiválozók. A versenyben 17 csapat méretkezett meg, ottjártunkkor mindannyian azt mondták: hatalmas kihívás a jó időzítés,

hiszen időre kell bemutassák a zsűrinek a csirkéből, sertésoldalasból, sertéslapockából, marhaszegyből és a mystery-box (meglepetés-doboz) tartalmából, vagyis a csülökből és szarvascombból készült barbecue- készítményeket.

Fotó: Bíró Blanka

Vasárnap délután a kész ételeket a közönség is megkóstolhatta. A versenyzők mindannyian elégedettek voltak a szervezéssel, és a helyszínnel, ígérték, hogy jövőre újra visszatérnek.

Grüman Róbert a szervező Kovászna Megye Tanácsa alelnöke lapunknak elmondta, a céljuk az, hogy bevonják az oltszemi Mikó-kastélyt a turisztikai körforgásba, az első teszt jól sikerült, további rendezvényeket terveznek a helyszínen.

Szovátai csapat lett a legjobb romániai barbecue-sütő

Összesítésben a holland IQ BBQ csapat nyerte az oltszemi Mikó-kastélyban szervezett I. Transylavanian Barbeque Fesztivál 1500 eurós fődíját, a második helyezett a nagy-britanniai Uncle Tony’s Cockney Q csapat, ők ezer euróval mehetnek haza, a harmadik a németországi White Squirrel BBQ csapat lett.

A legjobb romániai csapat a szovátai Food’venture csapat lett, ők meghívást kaptak az idei amerikai barbecue versenyre.

A csirke, sertésoldalas, sertéslapocka, marhaszegy kategóriákban tíz-tíz csapatot díjaztak, kategóriánként az első hármat említjük. A csirke kategóriában: a szovátai Food’venture csapat, a székelyudvarhelyi Bobo’s BBQ csapat és a hollandiai Pure BBQ csapat vitte el az első három helyezést.

Sertésoldalas kategóriában az első három helyezett a németországi White squirrel BBQ csapat, az amerikai Hot Wachula's, és a szegedi BBQ Suncity.

Sertéslapockából a hollandiai Masters of fire, a szintén hollandiai IQ BBQ, és a nagy-britanniai Uncle Tony`s Cockney Q készítették a legjobb fogásokat.

Marhaszegy vonalon a holland IQ BBQ, a holland Masters of fire és az Uncle Tony`s Cockney Q vitték el a pálmát.

Mystery-box meglepetés kategóriában a versenyzők a Bertisben is megvásárolható csülökből és szarvashúsból dolgoztak. Az első helyen a sepsiszentgyörgyi BBQ Bertis Family, a második helyen a hollandiai Masters of fire végzett, a harmadikok a magyarországi Bodrog smoker BBQ csapat lett.

Fotó: Bíró Blanka
Fotó: Codra Botond
Fotó: Codra Botond
Fotó: Codra Botond
Fotó: Codra Botond
Fotó: Codra Botond
Fotó: Codra Botond
Fotó: Codra Botond
Fotó: Codra Botond
Fotó: Codra Botond
Fotó: Codra Botond
Fotó: Codra Botond
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS