Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Javában zajlik az új csíkszeredai napközi építése

Kovács Attila 2020. július 01., 09:03 utolsó módosítás: 2020. június 30., 18:18

Elkészült a csíkszeredai Fűzfa utca mellett épülő új napközi alapozása, az építő így a falak felhúzásával folytathatja a munkát. Idén tető alá is kerülhet az új létesítmény, amely nyolc óvodás csoportnak biztosít majd helyet.

Javában zajlik az új csíkszeredai napközi építése
galéria
Építőtelep a Nagyrét utca melletti önkormányzati területen. Idén tető alá hozzák a napközit Fotó: Veres Nándor

Április elején adták át az építési területet a kivitelezéssel megbízott marosvásárhelyi Multinvest Kft.-nek, amelynek szakemberei és gépei gyakorlatilag az éppen elkészült csíkszeredai Nest (magyarul Fészek) kiskereskedelmi központtól vonultak át az új helyszínre.

Az alapok kiásása után a földben levő vasbetonszerkezet elkészült, jelenleg már a falazást kezdi el a kivitelező.

Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere szerint a munka a terveknek megfelelően halad, és van rá lehetőség, hogy a falak elkészítése után év végéig tető alá kerüljön az épület. Ha ez megtörténik,

télen a belső munkálatokat végezhetik.

Fotó: Veres Nándor

Konyha és étkező is készül

Az új napközi a Nagyrét utcai barkácsáruházzal szemben található, önkormányzati tulajdonú területen kapott helyet, ahol korábban a cirkuszok is lesátraztak, és amelynek szomszédságában az új zöldségpiacot is elképzelték hét évvel ezelőtt.

A négy kétszintes, illetve egy földszintes részre tagolt épület 1055 négyzetméteren fekszik, teljes felülete eléri a 4255 négyzetmétert.

Fotó: Veres Nándor

A napközi udvara a játszóterekkel a terület csendesebb, dél-keleti felén helyezkedik el, a főbejárat az északi oldalról, a Nagyrét utca felől lesz. A gyerekek számára a földszintes épületrészben étkezőhelyiséget alakítanak ki, ugyanakkor egy főzőkonyha is létesül, amely hosszú távon akár a város többi napközijét is elláthatja. 

A nyolc óvodai csoportot, 160 gyereket befogadó létesítmény kivitelezési ideje 24 hónap az aláírt szerződésnek megfelelően. A beruházás teljes értéke 13,21 millió lej, ebből 11,22 millió lejt helyi költségvetésből fedez Csíkszereda.

A fennmaradó közel 2 millió lej a Helyi Fejlesztések Országos Programjának (PNDL) támogatásából származik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat