Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Híd és községi utak is megújulhatnak a Kászonokban

Barabás Hajnal 2018. november 06., 11:18 utolsó módosítás: 2018. november 06., 11:22
HIRDETÉS

Tíz kilométernyi községi út aszfaltozásához és egy híd újjáépítéséhez foghatnak hozzá még idén Kászonaltíz községben, amennyiben az időjárás lehetővé teszi. A munkálatokat közel 5,7 millió lejből valósítják meg.

Fotó: Gecse Noémi

Lebontják a Kászon-patakon átívelő kászonjakabfalvi hidat, amelyet valamikor az 1970-es években építettek – tudtuk meg András Zoltántól. Kászonaltíz polgármestere lapunknak elmondta, helyébe egy szélesebb, a mai előírásoknak megfelelő hidat építenek, középső pillér nélkül. A hídépítéssel párhuzamosan

három falurészt érintő aszfaltozási munkálatokra is van szerződésük, összesen tíz kilométernyi községi útszakaszra kerül új burkolat

Kászonaltízen, Kászonfeltízen, valamint Kászonjakabfalván. „A hidat már a korábbi években újjá szerettük volna építtetni, azonban nem jelentkezett senki az akkori kiírásokra. Most úgy sikerült kivitelezőt találni, hogy összekapcsoltuk a hídépítést a községi utak aszfaltozásával, és együtt hirdettük meg a munkálatok elvégzését” – részletezte a polgármester.

Új hidat építenek Kászonjakabfalván a régi helyébe Fotó: Gecse Noémi

A hídépítést közel 700 ezer lejből, az aszfaltozást mintegy 5 millió lejből valósítják meg,

ezeknek az összegeknek jelentős részét a Helyi Fejlesztési Országos Programból (PNDL) finanszírozzák. A szerződést már megkötötték a nyertes pályázóval, és amennyiben az időjárás lehetővé teszi, még idén hozzáfognak a kivitelezéshez, a fennmaradó tennivalókat majd tavasszal folytatják.

HIRDETÉS

Szintén a PNDL-hez fordultak támogatásért a kászonfeltízi tanintézetek felújítására, a kászonjakabfalvi iskola és óvoda rendbetételének folytatására, illetve kászonaltízen napköziotthon építésére. Mint a községvezető kifejtette, a jelenlegi óvoda túl kicsi, bővíteni kellene, és azért szeretnének óvoda helyett inkább napköziotthont létesíteni, hogy a gyermekek étkeztetését is tudják ott biztosítani. A pályázatok ügyében még nem született döntés.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS