HIRDETÉS

Szexuális nevelés a színház eszközeivel

Szabó Enikő 2013. november 11., 13:02 utolsó módosítás: 2013. november 11., 13:35

Négyszáz nyolcadikos sepsiszentgyörgyi diák számára tart színházi és drámapedagógiai elemekkel átszőtt szexuális felvilágosítást az Osonó és a Nyitott Kör Sepsiszentgyörgyön. Abudapesti Nyitott Kör előadás-sorozata a Húsz éves az Osonó programsorozat hétfőn induló eseménye.

Fotó: ?

A társulat a Fazakas Misi és Mucha Oszkár által rendezett A virágnak megtiltani... című előadását a sepsiszentgyörgyi nyolcadik osztályosoknak mutatja be november 11. és 15. között. A három órás drámapedagógiai előadás a fiatalkori szexualitás témáját járja körül. Összesen tíz előadásra kerül sor az Osonó Bázison. Egy-egy előadásra 40 kiskamaszt várnak – mondta Fazakas Misi. Hozzátette: a rendezést Mucha Oszkárral együtt vállalta magára.  A hat budapesti vendég közül négy színész és ketten drámapedagógusok.

A előadás három kisebb színházi jelenetet tartalmaz, melyekre ráépülnek a drámapedagógiai foglalkozások.

„Egy tabudöntögető kezdeményezésről van szó, melynek Magyarországon már vannak előzményei, de itt még nem. Egyelőre a gyerekek felvilágosítása legfeljebb egy osztályfőnöki óra alatt zajlik kilencedik osztályban. Ennek a korosztálynak már egy része él nemi életet, de legtöbbjük nem tudja, hogy mit is csinál. Meglepően jól fogadták a rendezvényünket a pedagógusok és iskolaigazgatók. Érthető, hogy helyenként délutáni órára kérték a meghívót, de tény az is, hogy a megyeszékhely minden nyolcadikosának alkalma nyílik részt venni rendezvényünkön” – tájékoztatott Fazakas.

Az előadások játszási rendjét itt lehet megtekinteni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS