Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Kivette a részét a honosításból az MPP

Nagy D. István 2013. január 09., 18:15 utolsó módosítás: 2013. január 09., 19:07

Több mint kétezer honosítási dosszié összeállításában segített a háromszékieknek az elmúlt közel két évben a Magyar Polgári Párt által Sepsiszentgyörgyön erre a célra létrehozott irodája.

A huszonkét hónapja létrehozott iroda eddigi tevékenységét Bálint József, az alakulat megyeszékhelyi szervezetének elnöke számolt be szerdán. Elmondása szerint a nyitás óta havii átlagban száz érdeklődő fordul meg az irodában, ezek majd mindegyikének segítettek a honosításhoz szükséges dosszié összeállításában. A kiszolgált ügyfelek nagy része ugyanakkor már le is tette az állampolgári esküt.

Legtöbben a csíkszeredai magyar konzulátust választották a dosszié benyújtására, illetve mások Kolozsvárt, vagy Bukarestet választották. Emellett több visszajelzés érkezett olyanoktól, akiknek az iroda állította össze az iratcsomóját, és Ausztriában vagy Németországban tették le az esküt. Sokan ugyanakkor Sepsiszentgyörgy valamely testvérvárosának önkormányzatát választották az eskütétel helyszínéül  tette hozzá Bálint. A politikus rámutatott, hogy elégedettek az eredménnyel, hiszen mindössze egy dosszié esetében fordult elő, hogy a külképviseleti hivatal visszadobta azt, de ebben az esetben is a kérelmezővel volt a gond, mivel egyáltalán nem ismerte a magyar nyelvet. Bálint József szerint a teljesítmény mindenképp értékelendő, főképp, hogy az érdeklődés továbbra sem lanyhult, hiszen az EMNT által működtetett Demokrácia Központokkal ellentétben sokkal szűkösebb forrásokból tartják fenn az irodát.

Az állampolgársági irodában hétköznapokon 9 és 17 óra között várják az ügyfeleket.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS