HIRDETÉS

Halottaskocsiból árulták a kenyeret

Bíró Blanka 2017. október 23., 20:03
HIRDETÉS

Nem mindennapi panaszokkal szembesülnek nap, mint nap a háromszéki fogyasztóvédők. Sok esetben alaptalannak bizonyul a bejelentés, de többször is bírságolnak amiatt, mert a panaszok megalapozottak. A legérdekesebb esetekről tájékoztattak.

A legtöbb esetben továbbra is a lejárt szavatosságú termékek miatt bírságolnak a fogyasztóvédők Fotó: Barabás Ákos

Mircea Diacon a felügyelőség Kovászna megyei vezetője arról tájékoztat, hogy ebben az évben összesen 465 bejelentés érkezett, ebből 173 esetben a felek megegyeztek, 165 panasz alaptalannak bizonyult, 33-at oldottak meg, 37-et továbbítottak, a többit nem sikerült lezárni. A felügyelőség összegyűjtette az idei legérdekesebb panaszokat.

Egy háromszéki faluból jelentették például, hogy halottaskocsiból árulják a kenyeret.

HIRDETÉS

Több egyetemista azért fordult a fogyasztóvédőkhöz, mert

interneten rendelt államvizsga-dolgozatot, ám hiányos vagy épp nem a megadott témáról szóló dolgozatot kaptak a pénzükért.

Többen panaszkodtak amiatt, hogy ingyenes biorezonanciás vizsgálatokkal csábítgatták őket, majd méregdrága termékeket próbáltak rájuk sózni, azzal érvelve, hogy különben nem gyógyulnak meg. Szintén egy termékbemutatón vásárolt mágneses matracra is érkezett bejelentés, a vásárló egy hónap után egyre rosszabbul érezte magát, mindene fájt, végül az orvosa azt tanácsolta, ne használja a matracot.

Külföldön dolgozó fiatalok tettek panaszt, mert a lakodalmukra lefoglaltak egy vendéglőt, a részleteket telefonon egyeztették, előleget is fizettek, és amikor hazaértek kiderült, hogy az étterem időközben bezárt, ők pedig maradtak a kárral.

Egy pár azért tett panaszt, mert nem szolgálták ki őket, arra hivatkozva, hogy amikor túl sokat isznak, nem viselkednek megfelelően. Egy hölgy azért kérte a fogyasztóvédők segítségét, mert levált a vásárolt cipő talpa, ám aztán kiderült, hogy turkálóból vette a már használt lábbelit.

Egy férfi pedig az ország több felügyelőségénél panaszt tett egy szerinte törvénytelenül működő gépkocsijavító-műhelyre.

Penészes vajkrém, a lejárt szavatosságú kenyér miatt is indítottak kivizsgálást a fogyasztóvédők, ez esetekben bírságoltak is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS