HIRDETÉS

Belehalt sérüléseibe a fiatal remetei horgász

Székelyhon 2016. február 25., 18:19 utolsó módosítás: 2016. február 29., 19:45

A Gyergyóremetén február 10-én történt horgászbaleset áldozatát a szerencsétlenséget követően kiterjedt égési sérülésekkel szállították a gyergyószentmiklósi kórházba, majd Bukarestbe. A fiatal férfi ezt követően még négy napot élt.

Fotó: Barabás Ákos

A Vashídnál történt eset nem egyedi, mintegy tizenöt évvel ezelőtt egy balánbányai férfi szenvedett ugyanazon a helyszínen halálos balesetet. Az okok hasonlóak voltak: a vasúti hídon haladt át a Maros egyik partjáról a másikra, amikor vállára vett horgászbotja közel került a magasfeszültségi vezetékekhez. Áthúzott az áram. Az évekkel korábbi esetben a helyszínre érkező hatóságok már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A remetei fiatalt négy napig sikerült életben tartani.

A Vadász és Sporthorgász Egyesület gyergyószentmiklósi szervezetének horgász-elnöke, Tamás Kálmán elmondta: fontos minél több embernek felhívni a figyelmét: óriási veszélyt jelent, ha felfelé tartott horgászbottal haladnak el magasfeszültség alatt. „A karbonbot szénszálas, úgy viselkedik, mint egy villámhárító. A figyelmetlenség a horgász életébe kerülhet, legyenek óvatosak!” – fogalmazott az egyesületi elnök.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS