Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Füst árasztotta el a piaccsarnok emeletét

Székelyhon 2019. január 17., 18:04 utolsó módosítás: 2019. január 18., 17:34
HIRDETÉS

Sűrű füst árasztotta el a csíkszeredai piaccsarnok emeletének nyugati – ruházati termékeket, lábbeliket, elektronikai cikkeket, edényeket és játékokat kínáló kereskedéseknek helyet adó – oldalát csütörtök délután. A vásárlók és az elárusítók időben elhagyták az érintett épületrészt.

Fotó: Pinti Attila

Néhány órával azt követően, hogy a csíkszeredai hivatásos tűzoltóság szokásos havi gyakorlatát tartotta csütörtök délelőtt a város központjában, a Csíki Játékszínnél, 14 óra 44 perckor valós riasztás futott be a 112-es sürgősségi hívószámon: füst lepte el a piaccsarnok emeletének egy részét. A helyszínre két bevetési egység mellett a rohammentők siettek.

Fotó: Pinti Attila

HIRDETÉS

Az emelet nyugati oldalán lévő egyik ruha- és cipőkereskedés raktárából gomolygó füst észlelésekor a vásárlók és az eladók is elhagyták az épületrészt, személyi sérülés nem történt.

Fotó: Pinti Attila

A tűz egy kisebb, elszigetelt részt érintett, nem állt fenn a lángok továbbterjedésének veszélye – közölte érdeklődésünkre Alina Maria Ciobotariu, a Hargita Megyei tűzoltóság szóvivője. Az üzlet árukészletében kisebb kár keletkezett, öt pár sportcipő vált használhatatlanná, száz lej értékben.

Fotó: Pinti Attila

A vizsgálatok szerint a tüzet egy meghibásodott, túlhevült villanyvezeték okozta – tette hozzá a szóvivő.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS