HIRDETÉS

Független művészek és művészeti csoportosulások számára mutatnak lehetőségeket

Bíró Blanka 2017. október 17., 19:10 utolsó módosítás: 2017. október 17., 19:14
HIRDETÉS

Kultúrával dolgozóknak szervez miniképzést a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház.

Fotó: Saint George Startup Week/Facebook

A héten zajlik a Saint George Startup Week elnevezésű rendezvénysorozat, ahol szerdán 10 órától kifejezetten kulturális startuppereknek szól a Kónya Ádám Művelődési Ház ajánlata.

A Kisokos kulturális startuppereknek című miniképzés egy olyan előadás-sorozat, amelynek célja a független művészek vagy művészeti csoportosulások segítése.

HIRDETÉS

A romániai független kulturális paletta még mindig alakulóban van, útkeresését befolyásolja, hogy a működésüket segíteni hivatott legális keretek sem teljesen tiszták, gyakran egymásnak ellentmondó rendelkezések között kell eligazodniuk a kulturális piacra újonnan belépőknek. A meghívott előadók négy nagy témakörben igyekeznek kapaszkodót nyújtani független művészeknek. Szerda reggel 10 órától Csavar Noémi adótanácsadóval lehet beszélgetni a szabadúszók számára elérhető jogi formákról, illetve a hozzájuk rendelt adózási formákról.

Déli 12 órától Iulia Popovici UNITER díjas színházkritikussal és kulturális szakértővel beszélgetnek a romániai független művészek helyzetéről, valamint azokról a szerződés típusokról, amelyek elérhetőek az alkotók számára, és amelyek viszonylagos védelmet biztosítanak egy-egy munkafolyamat során. Délután 16 órától Veres-Nagy Tímea kulturális menedzserrel folytatódik a program, aki ösztöndíj- és rezidens programokról fog beszélni, valamint nemzetközi együttműködési projektekről a kultúra terén. Őt követi délután 18 órától Balázs Áron, a Székely Design Légió alapító tagja és kreatív igazgatója, aki a saját történetén keresztül mesél arról, hogyan lehet kreatív freelancerként betörni egy olyan piacra, amelyet jellemzően vállalkozók dominálnak.

A rendezvényre a belépés ingyenes, regisztrálni a kultura@sepsi.ro email címen lehet. A programról és az előadókról részletes információkat a Kónya Ádám Művelődési Ház Facebook oldalán létrehozott eseménynél lehet találni Practical Guide For Cultural stARTuppers néven, valamint a Művelődési Ház, Sepiszentgyörgy önkormányzata és a Saint George Startup Week hivatalos oldalán.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS