Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Folytatódik a felújítás, a lakótelepi parkolóházról még nem döntöttek

Kovács Attila 2020. március 28., 10:46

A csíkszeredai Kalász lakótelep felújítását néhány hónapon belül befejeződhet, azt viszont még nem lehet tudni, hogy mi lesz végül az ott elképzelt parkolóházzal. Amennyiben nem épül meg, és parkoló lesz helyette, a felújítás valamivel tovább tart.

Folytatódik a felújítás, a lakótelepi parkolóházról még nem döntöttek
galéria
Ismét dolgoznak a Kalász lakótelepen. Idén elkészülhet a felújítás Fotó: Gábos Albin

A lakótelep alsó részén, a Szent Ágoston téren a parkolók és gyalogosok számára fenntartott járófelületek burkolatainak kialakítása maradt hátra tavalyról, ugyanakkor a lakóövezetet átszelő lépcsősor újjáépítését is a következő időszakban kell elvégezni. A téren a munka már elkezdődött, és a lépcsők kialakítása is nemsokára következik – közölte érdeklődésünkre Buzogány Károly. A kivitelezéssel megbízott ING Service Kft. igazgatója szerint

a Tető utca aszfaltozását is befejezik, ennek egyik szakaszán csak a kopórétegre van szükség.

Hozzátette, számukra még három hónapot biztosít a kivitelezési szerződés a hátralevő munkálatok elvégzésére.

Fotó: Gábos Albin

Egyeztetések folyamatban

Nem tisztázott még viszont, hogy mi lesz a Kalász lakótelepre elképzelt parkolóházzal, amelyről korábban Ráduly Róbert Kálmán polgármester úgy nyilatkozott, hogy a tűzoltóság nem engedélyezi a nyitott típusú épület felépítését úgy, hogy ennek egyik oldala – ahol a domboldalhoz csatlakozik – zárt lenne. Ezért szeretnék azt a Szív utcához közeli kazánház helyére építeni. Kérdésünkre Szőke Domokos alpolgármester úgy nyilatkozott, jelenleg az ügyben egyeztetések zajlanak a megvalósíthatósági tanulmány, illetve a műszaki tervek készítőivel és a tűzoltóság illetékeseivel, viszont még semmilyen döntés nem született.

Az építkezés helyszínének esetleges megváltoztatásáról a helyi önkormányzati képviselő-testületnek kell határozatot hoznia, a területet illetően jelenleg a korábban a parkolóházról készült megvalósíthatósági tanulmány van érvényben

– tudtuk meg.

Fotó: Gábos Albin

Hosszabbítani kellene

A Kalász lakótelep felújításáról készült kiviteli terv a kérdéses területen – a Tető utca és a magasabban épült tömbházak között – parkoló létesítését tartalmazta, a parkolóház építésére vonatkozó elképzelés később született. A felújítást végző cég vezetője szerint amennyiben az a döntés születik, hogy nem parkolóház, hanem parkoló épül oda, akkor a kivitelezési szerződés határidejét meg kell hosszabbítani az ennek megfelelő időszakkal, mert azon a területen nem tudtak eddig dolgozni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat