Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Egy hétvége, két lovas rendezvény: Székely Vágta és Háromszéki Lovas Napok lesznek

Bíró Blanka 2019. június 27., 14:10
HIRDETÉS

Rekord-nevezéssel rajtol a hétvégén 9. Székely Vágta. A budapesti Nemzeti Vágta előfutamára tizennyolc település lovasa nevezett be, a székelyföldi házi versenynek számító Gobé futamon pedig tíz település indítja lovasát.

Fotó: Székely Vágta/Facebook

A maksai Óriáspince-tetőn sorra kerülő rendezvény pénteken, 19 órakor gyermektáncházzal kezdődik, huszár ügyességi versennyel folytatódik. Szintén péntek este látható a Kincsem, a legyőzhetetlen csodakanca című lovas előadás főpróbája a Nemzeti Lovas Színház előadásában.

Szombaton 12 órakor vonulnak be a versenyezők, majd megkezdődnek az előfutamok.

Szintén szombaton lesz baranta bemutató, lovas kaszkadőr show, lovasíjász harci bemutató, a Székelyföldi Magyar Szablyavívó Iskola bemutatója, 1848 korabeli huszárbemutató. A Kincsem, a legyőzhetetlen csodakanca epikus története című darabot szombaton este mutatják be.

Fotó: Székely Vágta/Facebook

Vasárnap reggel a Régió Díjugrató Kupával folytatódik rendezvény, majd

fél hattól kezdődik a Góbé futam döntője, utána a Székely Vágta döntője, és végül a díjátadó ünnepség.

Állandó kísérő programként népművészeti és lovas kézműves vásár, gyermekfoglalkozások, lovagoltatás és lovas témájú képzőművészeti kiállítások várják az érdeklődőket.

Fotó: Székely Vágta/Facebook

Az idei Székely Vágta egyik érdekessége, hogy a kétszeres Székely Vágta bajnok Timpex Amata nevű ló visszavonul, lovasa Zsigmond János Lemhény színeiben új lóval próbál szerencsét. Új lóval indul a Gyergyószentmiklós színeiben versenyző László Pál is, aki az elmúlt években a Gobé futamban ért el első, második és harmadik helyezést is Dariusz nevű lovával. Új lóval próbálkozik idén a Kézdivásárhely színeiben versenyző Ugron Attila és a Kovásznát képviselő Fazakas János Alpár.

HIRDETÉS

Összeszokott ló- lovas páronként indul Bartha Ferenc és Pasadena (Előpatak), Tamás Csaba és Fiber (Farkaslaka), valamint Kövér Zsolt és Bizant 6C (Gidófalva). A Székely Vágta futam többi tizenegy versenyzője mind új a pályán, legtöbbjük pedig új lovat is lovagol, kivételt képez Maja és Bizant 8C, akik már tavaly is rajthoz álltak.

Fotó: Székely Vágta/Facebook

A Góbé futamban megfordul az arány, itt inkább a jól megszokott versenyzők indulnak. Idén középfutam nem lesz, így az előfutamok legjobbjai egyenesen a döntőbe jutnak. A Székely Vágta részletes programja elérhető a szekelyvagta.ro honlapon.

Fotó: Székely Vágta/Facebook

Háromszéki Lovas Napok – nemzetközi fogathajtó verseny

Pénteken délben díjhajtással és bemutatóval veszi kezdetét az oltszemi maratonhajtó pályán a II. nemzetközi fogathajtó verseny. Szombaton maratonhajtásra, munkaló-szemlére, vasárnap pedig akadályhajtásra kerül sor, ugyanakkor gyerekprogramok, koncertek, könyvbemutató, előadás színesítik az eseményt. A Bodok községi megmérettetés már a tavaly bekerült a Nemzetközi Lovas Föderáció által összeállított nemzetközi versenynaptárba, amely pontszerző, 3 csillagos versenyt jelent, belépőt a szeptember 11-én Németországban sorra kerülő világbajnokságra. A Háromszéki Lovas Napok szervezői: Bodok község önkormányzata, Kovászna Megye Tanácsa, a Kovászna Megyei Művelődési Központ és a Román Lovas Szövetség.
Fotó: Székely Vágta/Facebook
Fotó: Székely Vágta/Facebook
Fotó: Székely Vágta/Facebook
Fotó: Székely Vágta/Facebook
Fotó: Székely Vágta/Facebook
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS