Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Diákok és szüleik adományoztak élelmiszert az elhelyező központ neveltjeinek

Fülöp-Székely Botond 2018. november 02., 21:36
HIRDETÉS

Több száz kilogramm tartós élelmiszert adhatott át pénteken a Tegyünk Egymásért Egyesület (TEE) a székelykeresztúri 1-es számú családi típusú elhelyező központ vezetőségének. Az eseményt ugyanakkor több hétig tartó adománygyűjtő akció előzte, amelybe székelyudvarhelyi és csíkszeredai iskolákat vontak be.

Fotó: Veres Nándor

Székelyudvarhelyen tíz, Csíkszeredában pedig négy iskola csatlakozott a TEE adománygyűjtő akciójához, amely során a diákok és szüleik ajánlhattak fel tartós élelmiszereket a rászorulók számára – tudtuk meg Csányi Attilától, az egyesület elnökétől. Mint mondta, a projektnek köszönhetően egyebek mellett

HIRDETÉS

több száz kilogramm liszt, cukor, konzerv, pástétom, bab és száraztészta gyűlt össze, de volt aki levesporral, grízzel és más élelmiszerekkel igyekezett segíteni.

Csányi rámutatott, maga sem gondolta, hogy ennyire sikeres lesz az akciójuk, ami messze felülmúlta korábbi kezdeményezéseiket. Örömét fejezte ki ugyanakkor, hogy ennyien azonosultak céljaikkal és támogatták a projektjüket.

Fotó: Veres Nándor

129 fiatal

Az adományokat dobozokba helyezték és pénteken reggel a Hargita megyei önkormányzat alárendeltségébe tartozó székelykeresztúri 1-es számú családi típusú elhelyező központ székhelyére vitték a TEE önkéntesei. Őket Bodó József, az intézmény vezetője fogadta, aki elmondta, jelenleg 129 három és huszonhat év közötti személy lakik az általuk működtetett tizenhét otthonban. A fiatalok mindegyike tanul, valamelyik tanintézet nappali tagozatán – egyetemisták is vannak –, hiszen ez feltétele annak, hogy intézménynél maradhassanak. Vannak köztük olyanok, akikről önként mondtak le szüleik, másokat viszont nem tudtak eltartani, ezért kerültek a rendszerbe.

Mi azon dolgozunk, hogy jó irányba tereljük, szocializáljuk a gyerekeket és a fiatalokat. Persze van, amikor ez sikerül, és van amikor nem, bármennyire is igyekezzünk

– fogalmazott Bodó. Mint mondta, ami az élelmiszert illeti nem szűkölködnek ugyan, de mindig jól jön a segítség, hiszen más támogatóik nincsenek. Ezután mindenkinek köszönetet mondott az adományokért.

Fotó: Veres Nándor

A diákok is tanulhattak

Fontos, hogy a diákok szociális érzékenysége is fejlődjön, a segíteni akarás mellett pedig éppen ezért csatlakozott az adománygyűjtéshez az Eötvös József Mezőgazdasági Szakközépiskola – fejtette ki lapunak Varga Andrea, aki a tanintézet pszichológusa. „Olyan diákok is járnak hozzánk, akik nem a legjobb családi körülmények között élnek, de az akció által láthatták, hogy nem ők vannak a legrosszabb helyzetben.

Jó volt látni, hogy abból a kicsiből is adtak, amijük van. Ezáltal maguk is érezhették, hogy milyen jó adni

– fogalmazott. Hozzátette, szerinte a diákok nevelése szempontjából is egy sikeres akcióról van szó.

Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS