Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Com’ON Sepsiszentgyörgy: sokszínű ötletek, több ezer szavazat

Bíró Blanka 2019. május 23., 19:28
HIRDETÉS

A május 20-án lezárt közel egy hónapos szavazás során 2397 személy 6323 szavazatot adott le a Com’ON Sepsiszentgyörgyre benevezett kezdeményezésekre.

A sepsiszentgyörgyi fiatalok rendesen kivették a részüket a kezdeményezésből Fotó: Forrás: Com’ON Sepsiszentgyörgy

A felhívásra 14-35 év közötti informális csapatok jelentkezhettek olyan ötletekkel, amelyek által közvetlenül részt vesznek a város életében, és a közösségeiket is bevonják. „Nagyon örülünk, hogy az első kiadásra ilyen sok kezdeményezést neveztek be, és ezekre ilyen nagyszámú szavazat érkezett.

Látszik, hogy a sepsiszentgyörgyi fiatalok ki akarják venni a részüket a város életéből, tele vannak jobbnál jobb ötletekkel és kezdeményezőkészséggel, a lakosság pedig a sok szavazattal támogatja ezek megvalósulását

– mondta el Balázsi-Pál Ágnes, a programot lebonyolító kolozsvári PONT Csoport ügyvezető igazgatója. Mint elhangzott, az élvonalban végzett kezdeményezések sokszínűek.

HIRDETÉS

A legtöbb szavazatot a Compass című kezdeményezés kapta, amelynek célja, hogy

helyes jövőképet alakítsanak ki a pályaválasztás előtt álló fiatalokban, megismertessék velük a város és környéke lehetőségeit, ezzel is csökkentve a külföldre-vándorlást.

A második helyen végzettek hajléktalanokat vonnak be közösségi programokba, és közösségi teret hoznak létre kalákában. A Táncol az egész család a nagycsaládosokat, de minden sepsiszentgyörgyi családot szeretne megszólítani a tánc erejével, a Neveljünk egészséges gyermeket! című kezdeményezés pedig a csecsemőkori egészséges táplálkozás és mozgás fontosságát szeretné tudatosítani. A Mondj nemet a zacskónak környezettudatos alternatívákat kínál az eldobható zacskók helyett, figyelemfelkeltő kampányokkal és vászonszatyor osztogatásával.

A szavazás nyomán a benevezett és a technikai ellenőrzés során elfogadott 57 kezdeményezésből 31 egyenként legfeljebb 2500 lejes támogatásban részesül, hogy gyakorlatban megvalósuljon. A kialakult sorrendet itt lehet megtekinteni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS