Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

A jövő évi városi költségvetés egy százalékának sorsáról döntöttek az udvarhelyiek

Kovács Eszter 2018. november 06., 09:19
HIRDETÉS

Rövidesen kiderül milyen, helyiek által javasolt fejlesztésekre biztosít finanszírozást jövőben a székelyudvarhelyi városháza a Szólj bele! programja által. Mint megtudtuk, elképzelhető, hogy nem csak a hat kategóriában legtöbb szavazatot kapott projekteket valósítják meg.

Az már biztos, hogy a mezítlábas parkot felújítják jövőre Fotó: Barabás Ákos

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának Szólj bele! nevű programja a térségben újszerű kezdeményezés, melynek lényege, hogy az éves városi költségvetés egy százalékának elköltéséről a lakosok dönthetnek. Ennek érdekében a városvezetés egy felhívást tett közzé, amelyre közösség- és környezetépítő, szépítő projektekkel lehetett jelentkezni. Ezeket egy online felületre gyűjtötték a kiírók, aztán szeptemberben indult a szavazás.

A tervek szerint a hat kategória legnépszerűbb projektjei nyernek finanszírozást a város 2019-es költségvetéséből.

A szoljbele.udvarhely.ro honlapon október utolsó napján zárult a voksolás. Az eredmények alapján a zöldövezetek kategóriában az Udvarhelyi Fiatal Fórum projektjére, a sétatéri parkban lévő mezítlábas park felújítására szavaztak legtöbben, azaz 2290-en. A digitális város kategóriában az Orbán Alapítvány által felterjesztett, Székelyudvarhely akadálymentességi térképe és útvonaltervezője című projekt kapta a legtöbb kedvelést (1131-et). A járdák és gyalogosövezetek kategóriában A zebra dala nevű projekt volt a legkedveltebb, ennek lényege, hogy a gyalogátkelőkhöz mozgásérzékelők kerüljenek. A mobilitás, hozzáférhetőség és közlekedésbiztonság kategóriájában a játszótereken elhelyezhető kerékpárjavító állomásra szavaztak legtöbben, azaz 118-an. A közterületek felszerelése kategóriában pedig a Csereháti Bérlők Egyesületének Spórolj fényesen! elnevezésű kezdeményezése nyert. Az oktatási és kulturális infrastruktúra kategóriában nem volt érvényes (a kiírás kritériumainak megfelelő) projekt.

HIRDETÉS

Hivatalos eredményhirdetés még nem volt, de a polgármesteri hivatal sajtóosztálya kérdésünkre elárulta: mivel egy kategóriában nem lehetett szavazni, illetve vannak olyan nyertes projektek, amelyek megvalósítása kevesebbe kerülne, mint a projektenkénti 100 ezer lejes keretösszeg,

elképzelhető, hogy a legtöbb lájkot gyűjtött kezdeményezések mellett még egy-két másik megvalósítására is futja majd az első Szólj bele! programban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS